Pudingos párnák
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
300 ml tej
50 g cukor
30 g lágy vaj vagy margarin
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
1 kávéskanál víz
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
Töltelék:
A pudingport és cukrot, legalább 6 evőkanál tejjel, simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 6 egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert, vízzel hígított tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre párnát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pudingos párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A pudingport és cukrot, legalább 6 evőkanál tejjel, simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 6 egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert, vízzel hígított tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre párnát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pudingos párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Más ízű pudingot is használhatunk, például csokoládésat vagy epreset.
Kedvencnek jelölöm
Pudingos párnák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
300 ml tej
50 g cukor
30 g lágy vaj vagy margarin
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
1 kávéskanál víz
Díszítéshez:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Töltelék:
A pudingport és cukrot, legalább 6 evőkanál tejjel, simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 6 egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert, vízzel hígított tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre párnát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pudingos párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A pudingport és cukrot, legalább 6 evőkanál tejjel, simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 6 egyenlő részre osztjuk.
Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert, vízzel hígított tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre párnát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a párnákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pudingos párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Más ízű pudingot is használhatunk, például csokoládésat vagy epreset.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?