Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos párnák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

300 ml tej
50 g cukor
30 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
1 kávéskanál víz

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Töltelék:
A pudingport és cukrot, legalább 6 evőkanál tejjel, simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük. Keverőtálba tesszük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a pudinghoz adjuk, és konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. Ezután az így kapott krémet 6 egyenlő részre osztjuk.

Tészta:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A leveles tésztát kitekerjük és hat egyforma méretű darabra vágjuk. A téglalapok egyik oldalára halmozunk egy-egy adag tölteléket, miközben a széleket üresen hagyjuk. A téglalapok másik oldalán a töltelékkel párhuzamosan a tésztát éles késsel beirdaljuk. A széleket felvert, vízzel hígított tojással megkenjük, a beirdalt részt ráhajtjuk a töltelékre párnát formázva. Az illesztéseket villával jól összenyomkodjuk, majd a tetejüket is átkenjük a felvert tojással, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a párnákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pudingos párnákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Más ízű pudingot is használhatunk, például csokoládésat vagy epreset.
Pudingos párnák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!