Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60-70 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60-70 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

virág formájú kiszúró kb. 4,5 cm és kör alakú kiszúró kb. 1,5 cm
sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
150 g őrölt mogyoró
100 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)

Ezenkívül:

kb. 150 g ribizlizselé (ízlés szerint bármilyen lehet)

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A hűtőszekrényből csak kis adagokat veszünk ki, és enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval (kb. 4.5 cm Ø) virágokat szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A virágok feléből még kiszúrunk a közepéből egy kis kört (kb. 1,5 cm Ø). A süteményt a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzert sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A zselét jól összekeverjük, és a minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük vele. Rátesszük a kiszúrt süteményeket, majd rányomkodjuk, és porcukorral megszórjuk.
A maradék zselét kis edényben egyszer felforraljuk. Rövid ideig hűlni hagyjuk. és habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük. Fent lezárjuk, és a csúcsán levágunk egy pici csücsköt. Ne legyen túl nagy, különben a zselé kifolyik. A zselét óvatosan belenyomjuk a kiszúrt körökbe, majd hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

Jól záró dobozban, papírral elválasztva, a linzer kb. 2 hétig tárolható.
Habzsák helyett használhatunk egy kb. 10 ml-es fecskendőt is. A zselét felforraljuk, a fecskendővel felszívjuk, és óvatosan a motívumokba nyomjuk.
A kiszúrt közepű kekszeket süthetjük külön, mivel rövidebb sütési időre van szükségük, mint a teljes kekszeknek.
Linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!