Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60-70 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60-70 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

virág formájú kiszúró kb. 4,5 cm és kör alakú kiszúró kb. 1,5 cm
sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
150 g őrölt mogyoró
100 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)

Ezenkívül:

kb. 150 g ribizlizselé (ízlés szerint bármilyen lehet)

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit sütőpapírral béleljük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A hűtőszekrényből csak kis adagokat veszünk ki, és enyhén lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. A nagy kiszúróval (kb. 4.5 cm Ø) virágokat szúrunk ki, és a tepsibe tesszük. A virágok feléből még kiszúrunk a közepéből egy kis kört (kb. 1,5 cm Ø). A süteményt a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzert sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A zselét jól összekeverjük, és a minta nélküli kekszek alsó felét megkenjük vele. Rátesszük a kiszúrt süteményeket, majd rányomkodjuk, és porcukorral megszórjuk.
A maradék zselét kis edényben egyszer felforraljuk. Rövid ideig hűlni hagyjuk. és habzsákba vagy mélyhűtő tasakba töltjük. Fent lezárjuk, és a csúcsán levágunk egy pici csücsköt. Ne legyen túl nagy, különben a zselé kifolyik. A zselét óvatosan belenyomjuk a kiszúrt körökbe, majd hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

Jól záró dobozban, papírral elválasztva, a linzer kb. 2 hétig tárolható.
Habzsák helyett használhatunk egy kb. 10 ml-es fecskendőt is. A zselét felforraljuk, a fecskendővel felszívjuk, és óvatosan a motívumokba nyomjuk.
A kiszúrt közepű kekszeket süthetjük külön, mivel rövidebb sütési időre van szükségük, mint a teljes kekszeknek.
A Linzer receptje 60-70 darab sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!