Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Réteges süteménysarkok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-24 darab Réteges süteménysarkok elkészítéséhez

Üvegtál (kb. 25x15 cm):

vaj

Tésztához:

4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
150 g lágy margarin
150 g cukor
1 darab tojás (M-es)
3 darab tojássárgája (M-es)
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 g búzaliszt
csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

A Réteges süteménysarkok elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegtálat alaposan kivajazzuk. A sütőgrillt kb. 200 °C-ra melegítjük.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét a sóval keményre verjük. A margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojást kb. 1⁄2 perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a rum aromát. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd közepes fokozaton a masszához keverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába forgatjuk. Az üvegtál alján szilikon lapáttal 3 evőkanál tésztát egyenletesen eloszlatunk. A formát rácson a sütő középső részébe toljuk, és világosbarnára grillezzük. (A grill és a tészta közti távolság kb. 20 cm legyen.)

Grillezési idő rétegenként: 2-3 perc

Kivesszük a formát a sütőből és második rétegként ismét 3 evőkanál tésztát kenünk a megsült rétegre. A formát ismét betoljuk a grill alá, és ilyen módon feldolgozzuk az összes tésztát. A süteményt késsel óvatosan leválasztjuk az üvegtál széléről és kiborítjuk A rövidebb oldala mentén 3, a hosszabb oldal mentén 6 egyenlő részre vágjuk.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, és a szeleteket részben bevonjuk vele vagy teáskanállal a tetején elosztjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.

Tippek:

A süteményszeleteket bevonhatjuk fehér- és ét tortabevonóval is.
Dr. Oetker Dekor Gyöngy Arannyal is még szebbé tehető.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 1 hétig tárolható.
Réteges süteménysarkok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!