
Linzer keksz



Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A mázhoz:
Elkészítés
előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés.
A margarint vagy a vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet, legalább 1-2 percig habosra keverjük. A lisztet közepes fokozaton rövid idő alatt hozzákeverjük. A tésztát kis adagokban csillag csöves (ø 10 mm) nyomózsákba töltjük, és tetszés szerint koszorút, rudakat, S-alakokat, szalagokat vagy tuffokat nyomunk a tepsibe, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A kekszet belemártjuk a mázba vagy megkenjük vele, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A kekszet tetszés szerint díszíthetjük Dr. Oetker Aprított mogyoróval vagy dekorcukorral.


Linzer keksz
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A tésztához:
A mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés.
A margarint vagy a vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet, legalább 1-2 percig habosra keverjük. A lisztet közepes fokozaton rövid idő alatt hozzákeverjük. A tésztát kis adagokban csillag csöves (ø 10 mm) nyomózsákba töltjük, és tetszés szerint koszorút, rudakat, S-alakokat, szalagokat vagy tuffokat nyomunk a tepsibe, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A kekszet belemártjuk a mázba vagy megkenjük vele, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A kekszet tetszés szerint díszíthetjük Dr. Oetker Aprított mogyoróval vagy dekorcukorral.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?