Linzer keksz
Hozzávalók
A tepsihez:
A tésztához:
A mázhoz:
Elkészítés
előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés.
A margarint vagy a vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet, legalább 1-2 percig habosra keverjük. A lisztet közepes fokozaton rövid idő alatt hozzákeverjük. A tésztát kis adagokban csillag csöves (ø 10 mm) nyomózsákba töltjük, és tetszés szerint koszorút, rudakat, S-alakokat, szalagokat vagy tuffokat nyomunk a tepsibe, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A kekszet belemártjuk a mázba vagy megkenjük vele, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A kekszet tetszés szerint díszíthetjük Dr. Oetker Aprított mogyoróval vagy dekorcukorral.
Linzer keksz
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
A tepsihez:
A tésztához:
A mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés.
A margarint vagy a vajat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojássárgáját, a citromhéjat és a citromlevet, legalább 1-2 percig habosra keverjük. A lisztet közepes fokozaton rövid idő alatt hozzákeverjük. A tésztát kis adagokban csillag csöves (ø 10 mm) nyomózsákba töltjük, és tetszés szerint koszorút, rudakat, S-alakokat, szalagokat vagy tuffokat nyomunk a tepsibe, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszet sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A mázat a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A kekszet belemártjuk a mázba vagy megkenjük vele, majd hagyjuk megszilárdulni.
Tippek:
A kekszet tetszés szerint díszíthetjük Dr. Oetker Aprított mogyoróval vagy dekorcukorral.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?