
Linzer múmiák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A tésztakorongokat tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér csokoládét összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk. Egy mélyhűtőtasakba töltjük, a tasak sarkán kis lyukat vágunk, és megrajzoljuk a múmiák bandázsát a csokoládéval úgy, hogy a szemeknek kihagyunk egy kis helyet. Végül a cukorka szemeket is a múmiákra illesztjük egy kevés csokoládéval rögzítve. A linzereket süteményrácsra helyezzük, és hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.
Tipp:


Linzer múmiák
Hozzávalók
kb. 26-30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A tésztakorongokat tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A linzereket sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A fehér csokoládét összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk. Egy mélyhűtőtasakba töltjük, a tasak sarkán kis lyukat vágunk, és megrajzoljuk a múmiák bandázsát a csokoládéval úgy, hogy a szemeknek kihagyunk egy kis helyet. Végül a cukorka szemeket is a múmiákra illesztjük egy kevés csokoládéval rögzítve. A linzereket süteményrácsra helyezzük, és hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?