Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer múmiák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 26-30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 26-30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúróforma (kör alakú, kb. 6,5-7 cm Ø)

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 darab tojássárgája (M-es)

Díszítéshez:

kb. 150 g fehér csokoládé
cukorka szemek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először rövid ideig alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatjuk. A tésztakorongokat tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a linzereket megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A linzereket sütőpapírral együtt süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A fehér csokoládét összetördeljük, és egy kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk. Egy mélyhűtőtasakba töltjük, a tasak sarkán kis lyukat vágunk, és megrajzoljuk a múmiák bandázsát a csokoládéval úgy, hogy a szemeknek kihagyunk egy kis helyet. Végül a cukorka szemeket is a múmiákra illesztjük egy kevés csokoládéval rögzítve. A linzereket süteményrácsra helyezzük, és hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.

Tipp:

A múmiákat díszíthetjük Dr. Oetker Dekor Tollakkal is.
Linzer múmiák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!