Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karácsonyi linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 50 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúró, pl. mini-linzer

Tésztához:

300 g búzaliszt
160 g porcukor
1 csipet só
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g szeletelt mandula
2 evőkanál tej

Ezenkívül:

kb. 25 g porcukor
kb. 150 g ribizli lekvár (ízlés szerint bármilyen lekvár)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Karácsonyi linzer hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A mandulát megőröljük. A sütőt előmelegítjük,

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a többi hozzávalóval keverőtálba öntjük. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd vékonyra nyújtjuk. Hullámos szélű tallérokat (ø kb. 3,5 cm) szúrunk ki, közben a tallérok felét motívumokkal szúrjuk ki, majd a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Karácsonyi linzer süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A motívumokkal kiszúrt tallérokat porcukorral megszórjuk. A zselét jól elkeverjük, esetleg szűrőn keresztül átnyomkodjuk, és a motívum nélküli süteményeket megkenjük. A kiszúrt Karácsonyi linzer süteményeket rátesszük, és rányomkodjuk.

Tippek:

Ha a tészta ragad, fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Jól záró dobozban, papírral elválasztva a Karácsonyi linzer sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Bármilyen más lekvárral, zselével összeragaszthatjuk.
Karácsonyi linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!