Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-áfonyás tallérok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tésztához:

375 g búzaliszt
150 g porcukor
1 tojás (közepes méretű)
180 g Rama
2 evőkanál víz

Töltelékhez:

125 g aszalt vörös áfonya
50 g őrölt mandula
75 g csokoládé
1 tojás (közepes méretű)
fél teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokis-áfonyás tallérok hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Az aszalt vörös áfonyát és a csokoládét apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát megfelezzük és az egyik feléhez a kakaóport hozzágyúrjuk. A világos és a kakaós tésztát külön-külön, enyhén lisztezett munkalapon, 20 x 10 cm nagyságú lappá nyújtjuk. A világos tésztát a kakaós tésztára helyezzük, enyhén rányomjuk és óvatosan egy 20 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.

A töltelékhez az előkészített áfonyát és a csokoládét egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól elkeverjük. A tésztát a töltelékkel megszórjuk, majd elfelezzük. A lapokat a hosszabbik oldaltól indítva feltekerjük és egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A hengereket egyenlő nagyságú, kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk, és a tepsibe fektetjük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Csokis-áfonyás tallérok - a sütőpapírral együtt - a sütőrácson hűljenek ki.

Tippek:

Ha tészta túl lágy, helyezzük fél órára a hűtőszekrénybe.
Jól záródó fém dobozban, a Csokis-áfonyás tallérok akár 3 hétig is eltarthatók.
A Csokis-áfonyás tallérok gyümölccsel, magvakkal gazdagított ünnepi sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!