Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lipcsei szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Lapok:

25 dkg liszt
5 dkg zsír
10 dkg cukor
kevés tej

Piskóta:

4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt

Krém:

0,5 liter tej
20 dkg cukor
20 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a zsírt, a cukrot elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sütőport és a kakaót, és a tejjel összeállítjuk. 2 lapot sütünk belőle.
Sütünk egy 4 tojásos piskótát.
Pudingot főzünk, kihűtjük, habosra keverjük a vajjal.
Összeállítás: kakaós lap - krém fele - piskóta - krém fele - kakaós lap.
Tetejére szórhatunk vaníliás porcukrot, vagy kenhetünk csokimázat.

Alternatív elkészítés

Mielőtt felszeleteljük, érdemes megvárni, míg megpuhul. Sokáig eláll, és másnap a legfinomabb!
Lipcsei szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!