Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lipcsei szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Lapok:

25 dkg liszt
5 dkg zsír
10 dkg cukor
kevés tej

Piskóta:

4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt

Krém:

0,5 liter tej
20 dkg cukor
20 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a zsírt, a cukrot elmorzsoljuk, hozzákeverjük a sütőport és a kakaót, és a tejjel összeállítjuk. 2 lapot sütünk belőle.
Sütünk egy 4 tojásos piskótát.
Pudingot főzünk, kihűtjük, habosra keverjük a vajjal.
Összeállítás: kakaós lap - krém fele - piskóta - krém fele - kakaós lap.
Tetejére szórhatunk vaníliás porcukrot, vagy kenhetünk csokimázat.

Alternatív elkészítés

Mielőtt felszeleteljük, érdemes megvárni, míg megpuhul. Sokáig eláll, és másnap a legfinomabb!
Lipcsei szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!