Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós gyümölcskenyér marcipánnal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 szelet elkészítéséhez

Rumos mazsolához:

275 g mazsola
75 ml rum
100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj

Töltelékhez:

30 g margarin

Tésztához:

375 g búzaliszt
100 g cukor
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 darab tojás (M-es)
100 g lágy margarin
250 g sovány túró
100 g őrölt mandula

Kenéshez és szóráshoz:

kb. 50 g margarin
kb. 50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Túrós gyümölcskenyér marcipánnal hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
Rumos mazsola:
A mazsolát a rummal összekeverjük és legjobb, ha egy éjszakára állni hagyjuk. A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 250 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 230 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A marcipánt összegyúrjuk a margarinnal, 3 egyforma méretű részre osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk.

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A mandula, a kandírozott gyümölcshéjak és a rumos mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk, végül kézzel átgyúrjuk. A tésztát kivesszük a tálból, és enyhén lisztezett felületen hozzágyúrjuk a mandulát, a kandírozott gyümölcsök héját és a rumos mazsolát (a maradék rumot ne adjuk hozzá a tésztához). A tésztát 3 egyforma adagra osztjuk, és mindegyiket 35 cm hosszú hengerré formázzuk. A tésztahengereket hosszában laposra nyomkodjuk. Mindegyikre ráteszünk 1-1 marcipánhengert, majd a tésztát ráhajtjuk (1. ábra), és rányomkodjuk. Két töltött hengert a tepsibe szorosan egymás mellé fektetünk (1. ábra). A harmadik megtöltött hengert a másik kettő tetejére tesszük középre(2. ábra)

A sütéshez a sütő hőmérsékletét lecsökkentjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

A gyümölcskenyeret a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kenés és szórás:
A margarint kis edényben megolvasztjuk. A gyümölcskenyeret sütés után azonnal megkenjük és cukorral megszórjuk. A Túrós gyümölcskenyér marcipánnal süteményt
a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.

Tipp:

Jól becsomagolva hűvös helyen a Túrós gyümölcskenyér marcipánnal sütemény kb. 2 hétig tárolható.
Túrós gyümölcskenyér marcipánnal Túrós gyümölcskenyér marcipánnal Túrós gyümölcskenyér marcipánnal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!