Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pávaszem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet Pávaszem elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
20 g cukor
2 darab tojássárgája (M-es)
kb. 70 ml tej

Töltelékhez:

2 darab tojásfehérje (M-es)
120 g darált dió
80 g porcukor
kb. 80-100 g sűrű szilvalekvár
kb. 24-26 szem meggybefőtt

Szóráshoz:

3-4 evőkanál darált dió

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor

A Pávaszem elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük az élesztőt, és hozzámorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a tejet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

Töltelék:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük, majd spatulával beleforgatjuk a darált diót, a porcukrot és a citromhéjat.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen kb. 30x18 cm-es téglalappá nyújtjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A két hosszabbik oldalát, a szélétől kb. 1,5 cm-re beszórjuk a darált dióval, eloszlatjuk rajta a lekvárt, és kirakjuk a lecsepegtetett meggyszemekkel. Mindkét oldalról ráhatjuk a tésztát a meggyszemekre, középirányba, jól lenyomkodjuk, és lekenjük a felvert tojással. Az üresen maradt középső tésztasávba kanalazzuk a diós habot, és elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A diós habot narancshéjjal is ízesíthetjük.
Pávaszem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
2 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
3 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
4 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!