Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pávaszem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
20 g cukor
2 darab tojássárgája (M-es)
kb. 70 ml tej

Töltelékhez:

2 darab tojásfehérje (M-es)
120 g darált dió
80 g porcukor
kb. 80-100 g sűrű szilvalekvár
kb. 24-26 szem meggybefőtt

Szóráshoz:

3-4 evőkanál darált dió

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük az élesztőt, és hozzámorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a tejet, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává összedolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

Töltelék:
A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük, majd spatulával beleforgatjuk a darált diót, a porcukrot és a citromhéjat.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen kb. 30x18 cm-es téglalappá nyújtjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A két hosszabbik oldalát, a szélétől kb. 1,5 cm-re beszórjuk a darált dióval, eloszlatjuk rajta a lekvárt, és kirakjuk a lecsepegtetett meggyszemekkel. Mindkét oldalról ráhatjuk a tésztát a meggyszemekre, középirányba, jól lenyomkodjuk, és lekenjük a felvert tojással. Az üresen maradt középső tésztasávba kanalazzuk a diós habot, és elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben, sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A diós habot narancshéjjal is ízesíthetjük.
Pávaszem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!