Színes mézeskalács sütik
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Tészta:
A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Adjuk hozzá a kihűlt mézes keveréket, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Fedjük le és hűtsük le a tésztát egy éjszakán át.
Elkészítés:
Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten állni körülbelül 30 percig, mielőtt kinyújtjuk. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a kezünkkel gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb. 1/2 cm vastagra. Tetszőleges kiszúrókkal szúrjuk ki a tésztát és tegyük az előkészített tepsire.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és süssük meg a mézeskalácsokat.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot és a vizet sűrű mázzá. Tegyük a cukormázat egy kis fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, vágjunk egy kis sarkot a zacskón. Díszítsük a mézeskalácsokat tetszés szerint cukormázzal, és dekor cukrokkal, majd hagyjuk megdermedni.
Tipp:
Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippeket és trükköket találsz!
Színes mézeskalács sütik
Hozzávalók
kb. 70 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Tészta:
A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Adjuk hozzá a kihűlt mézes keveréket, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Fedjük le és hűtsük le a tésztát egy éjszakán át.
Elkészítés:
Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten állni körülbelül 30 percig, mielőtt kinyújtjuk. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a kezünkkel gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb. 1/2 cm vastagra. Tetszőleges kiszúrókkal szúrjuk ki a tésztát és tegyük az előkészített tepsire.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és süssük meg a mézeskalácsokat.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot és a vizet sűrű mázzá. Tegyük a cukormázat egy kis fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, vágjunk egy kis sarkot a zacskón. Díszítsük a mézeskalácsokat tetszés szerint cukormázzal, és dekor cukrokkal, majd hagyjuk megdermedni.
Tipp:
Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippeket és trükköket találsz!
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?