Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Színes mézeskalács sütik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 70 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 70 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

250 g méz
100 g nádcukor vagy barna cukor
150 g vaj vagy margarin
50 g kandírozott narancshéj
500 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 darab tojás (M-es)
100 g apróra vágott mandula

Díszítéshez:

100 g porcukor
1-2 evőkanál víz
Dr. Oetker dekor cukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mézet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy edényben közepes lángon, kevergetve (de ne forraljuk!) addig melegítjük, amíg minden feloldódik. Hagyjuk a keveréket kihűlni.

Tészta:
A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Adjuk hozzá a kihűlt mézes keveréket, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Fedjük le és hűtsük le a tésztát egy éjszakán át.

Elkészítés:

Formázás-sütés:
Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten állni körülbelül 30 percig, mielőtt kinyújtjuk. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a kezünkkel gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb. 1/2 cm vastagra. Tetszőleges kiszúrókkal szúrjuk ki a tésztát és tegyük az előkészített tepsire.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és süssük meg a mézeskalácsokat.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot és a vizet sűrű mázzá. Tegyük a cukormázat egy kis fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, vágjunk egy kis sarkot a zacskón. Díszítsük a mézeskalácsokat tetszés szerint cukormázzal, és dekor cukrokkal, majd hagyjuk megdermedni.

Tipp:

Jól zárható dobozban a mézeskalácsok kb. 3 hétig is eltarthatóak.

Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippeket és trükköket találsz!
Színes mézeskalács sütik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!