Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Színes mézeskalács sütik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 70 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 70 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

250 g méz
100 g nádcukor vagy barna cukor
150 g vaj vagy margarin
50 g kandírozott narancshéj
500 g búzaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 darab tojás (M-es)
100 g apróra vágott mandula

Díszítéshez:

100 g porcukor
1-2 evőkanál víz
Dr. Oetker dekor cukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mézet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy edényben közepes lángon, kevergetve (de ne forraljuk!) addig melegítjük, amíg minden feloldódik. Hagyjuk a keveréket kihűlni.

Tészta:
A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Adjuk hozzá a kihűlt mézes keveréket, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Fedjük le és hűtsük le a tésztát egy éjszakán át.

Elkészítés:

Formázás-sütés:
Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten állni körülbelül 30 percig, mielőtt kinyújtjuk. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a kezünkkel gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb. 1/2 cm vastagra. Tetszőleges kiszúrókkal szúrjuk ki a tésztát és tegyük az előkészített tepsire.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és süssük meg a mézeskalácsokat.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot és a vizet sűrű mázzá. Tegyük a cukormázat egy kis fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, vágjunk egy kis sarkot a zacskón. Díszítsük a mézeskalácsokat tetszés szerint cukormázzal, és dekor cukrokkal, majd hagyjuk megdermedni.

Tipp:

Jól zárható dobozban a mézeskalácsok kb. 3 hétig is eltarthatóak.

Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippeket és trükköket találsz!
Színes mézeskalács sütik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!