Színes mézeskalács sütik
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
250 g méz
100 g nádcukor vagy barna cukor
150 g vaj vagy margarin
50 g kandírozott narancshéj
500 g búzaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 darab tojás (M-es)
10 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
100 g apróra vágott mandula
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
Díszítéshez:
100 g porcukor
1-2 evőkanál víz
Dr. Oetker dekor cukrok
Elkészítés
Előkészítés:
A mézet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy edényben közepes lángon, kevergetve (de ne forraljuk!) addig melegítjük, amíg minden feloldódik. Hagyjuk a keveréket kihűlni.
Tészta:
A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Adjuk hozzá a kihűlt mézes keveréket, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Fedjük le és hűtsük le a tésztát egy éjszakán át.
Tészta:
A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Adjuk hozzá a kihűlt mézes keveréket, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Fedjük le és hűtsük le a tésztát egy éjszakán át.
Elkészítés:
Formázás-sütés:
Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten állni körülbelül 30 percig, mielőtt kinyújtjuk. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a kezünkkel gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb. 1/2 cm vastagra. Tetszőleges kiszúrókkal szúrjuk ki a tésztát és tegyük az előkészített tepsire.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és süssük meg a mézeskalácsokat.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot és a vizet sűrű mázzá. Tegyük a cukormázat egy kis fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, vágjunk egy kis sarkot a zacskón. Díszítsük a mézeskalácsokat tetszés szerint cukormázzal, és dekor cukrokkal, majd hagyjuk megdermedni.
Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten állni körülbelül 30 percig, mielőtt kinyújtjuk. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a kezünkkel gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb. 1/2 cm vastagra. Tetszőleges kiszúrókkal szúrjuk ki a tésztát és tegyük az előkészített tepsire.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és süssük meg a mézeskalácsokat.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot és a vizet sűrű mázzá. Tegyük a cukormázat egy kis fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, vágjunk egy kis sarkot a zacskón. Díszítsük a mézeskalácsokat tetszés szerint cukormázzal, és dekor cukrokkal, majd hagyjuk megdermedni.
Tipp:
Jól zárható dobozban a mézeskalácsok kb. 3 hétig is eltarthatóak.
Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippeket és trükköket találsz!
Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippeket és trükköket találsz!
Kedvencnek jelölöm
Színes mézeskalács sütik
Hozzávalók
kb. 70 darab elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
sütőpapír
Tésztához:
250 g méz
100 g nádcukor vagy barna cukor
150 g vaj vagy margarin
50 g kandírozott narancshéj
500 g búzaliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 darab tojás (M-es)
100 g apróra vágott mandula
Díszítéshez:
100 g porcukor
1-2 evőkanál víz
Dr. Oetker dekor cukrok
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mézet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy edényben közepes lángon, kevergetve (de ne forraljuk!) addig melegítjük, amíg minden feloldódik. Hagyjuk a keveréket kihűlni.
Tészta:
A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Adjuk hozzá a kihűlt mézes keveréket, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Fedjük le és hűtsük le a tésztát egy éjszakán át.
Tészta:
A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Adjuk hozzá a kihűlt mézes keveréket, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Fedjük le és hűtsük le a tésztát egy éjszakán át.
Elkészítés:
Formázás-sütés:
Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten állni körülbelül 30 percig, mielőtt kinyújtjuk. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a kezünkkel gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb. 1/2 cm vastagra. Tetszőleges kiszúrókkal szúrjuk ki a tésztát és tegyük az előkészített tepsire.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és süssük meg a mézeskalácsokat.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot és a vizet sűrű mázzá. Tegyük a cukormázat egy kis fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, vágjunk egy kis sarkot a zacskón. Díszítsük a mézeskalácsokat tetszés szerint cukormázzal, és dekor cukrokkal, majd hagyjuk megdermedni.
Hagyjuk a tésztát szobahőmérsékleten állni körülbelül 30 percig, mielőtt kinyújtjuk. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen a kezünkkel gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb. 1/2 cm vastagra. Tetszőleges kiszúrókkal szúrjuk ki a tésztát és tegyük az előkészített tepsire.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és süssük meg a mézeskalácsokat.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat a sütőpapírral együtt tegyük egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Keverjük össze a porcukrot és a vizet sűrű mázzá. Tegyük a cukormázat egy kis fagyasztózacskóba, jól zárjuk le, vágjunk egy kis sarkot a zacskón. Díszítsük a mézeskalácsokat tetszés szerint cukormázzal, és dekor cukrokkal, majd hagyjuk megdermedni.
Tipp:
Jól zárható dobozban a mézeskalácsok kb. 3 hétig is eltarthatóak.
Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippeket és trükköket találsz!
Kisokos rovatunkban további mézeskalács tippeket és trükköket találsz!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?