Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szivárvány sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos kuglóf formához (Ø 26 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

250 g lágy vaj vagy margarin
250 g cukor
6 csepp keserűmandula-aroma
4 darab tojás (M-es)
500 g búzaliszt
250 ml tej
100 g apróra vágott mandula
kb. 16 db mogyorós, csokoládés golyó, pl. Ferrero Rocher®

Díszítéshez:

50 g mogyorókrém pl., Nutella®
kb. 150 g színes cukordrazsé, pl. Smarties®
némi mini mályvacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki és lisztezzük ki a kuglófformát, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítés)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék összeáll. A tojásokat egyesével kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 adagban, a tejjel felváltva, rövid ideig, közepes sebességen keverjük bele. Utoljára a mandulát adjuk hozzá. Öntsük a tészta felét a formába, és simítsuk el. Tegyük rá a Ferrero Rocher golyókat, majd kenjük rá a maradék tésztát, és simítsuk el. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában egy süteményrácson hűlni. Ezután lazítsuk meg és távolítsuk a sütőforma peremét, majd fordítsuk ki a süteményt és hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót daraboljuk össze és tegyük egy tálba, majd vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük bele a mogyorókrémet. Kenjük el a torta felületén, és hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán. Rendezzük el a csokoládédrazsékat szín szerint, hogy szivárványt alkosson, és mályvacukorral képezzünk felhőket.
Szivárvány sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!