Szivárvány sütemény
Hozzávalók
Kapcsos kuglóf formához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
250 g lágy vaj vagy margarin
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 csepp keserűmandula-aroma
4 darab tojás (M-es)
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 ml tej
100 g apróra vágott mandula
kb. 16 db mogyorós, csokoládés golyó, pl. Ferrero Rocher®
Díszítéshez:
1 csomag Dr. Oetker Tortabevonó ét
50 g mogyorókrém pl., Nutella®
kb. 150 g színes cukordrazsé, pl. Smarties®
némi mini mályvacukor
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki és lisztezzük ki a kuglófformát, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítés)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítés)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék összeáll. A tojásokat egyesével kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 adagban, a tejjel felváltva, rövid ideig, közepes sebességen keverjük bele. Utoljára a mandulát adjuk hozzá. Öntsük a tészta felét a formába, és simítsuk el. Tegyük rá a Ferrero Rocher golyókat, majd kenjük rá a maradék tésztát, és simítsuk el. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában egy süteményrácson hűlni. Ezután lazítsuk meg és távolítsuk a sütőforma peremét, majd fordítsuk ki a süteményt és hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót daraboljuk össze és tegyük egy tálba, majd vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük bele a mogyorókrémet. Kenjük el a torta felületén, és hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán. Rendezzük el a csokoládédrazsékat szín szerint, hogy szivárványt alkosson, és mályvacukorral képezzünk felhőket.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék összeáll. A tojásokat egyesével kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 adagban, a tejjel felváltva, rövid ideig, közepes sebességen keverjük bele. Utoljára a mandulát adjuk hozzá. Öntsük a tészta felét a formába, és simítsuk el. Tegyük rá a Ferrero Rocher golyókat, majd kenjük rá a maradék tésztát, és simítsuk el. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában egy süteményrácson hűlni. Ezután lazítsuk meg és távolítsuk a sütőforma peremét, majd fordítsuk ki a süteményt és hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót daraboljuk össze és tegyük egy tálba, majd vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük bele a mogyorókrémet. Kenjük el a torta felületén, és hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán. Rendezzük el a csokoládédrazsékat szín szerint, hogy szivárványt alkosson, és mályvacukorral képezzünk felhőket.
Kedvencnek jelölöm
Szivárvány sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos kuglóf formához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
250 g lágy vaj vagy margarin
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 csepp keserűmandula-aroma
4 darab tojás (M-es)
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 ml tej
100 g apróra vágott mandula
kb. 16 db mogyorós, csokoládés golyó, pl. Ferrero Rocher®
Díszítéshez:
1 csomag Dr. Oetker Tortabevonó ét
50 g mogyorókrém pl., Nutella®
kb. 150 g színes cukordrazsé, pl. Smarties®
némi mini mályvacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki és lisztezzük ki a kuglófformát, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítés)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítés)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék összeáll. A tojásokat egyesével kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 adagban, a tejjel felváltva, rövid ideig, közepes sebességen keverjük bele. Utoljára a mandulát adjuk hozzá. Öntsük a tészta felét a formába, és simítsuk el. Tegyük rá a Ferrero Rocher golyókat, majd kenjük rá a maradék tésztát, és simítsuk el. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában egy süteményrácson hűlni. Ezután lazítsuk meg és távolítsuk a sütőforma peremét, majd fordítsuk ki a süteményt és hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót daraboljuk össze és tegyük egy tálba, majd vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük bele a mogyorókrémet. Kenjük el a torta felületén, és hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán. Rendezzük el a csokoládédrazsékat szín szerint, hogy szivárványt alkosson, és mályvacukorral képezzünk felhőket.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék összeáll. A tojásokat egyesével kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 adagban, a tejjel felváltva, rövid ideig, közepes sebességen keverjük bele. Utoljára a mandulát adjuk hozzá. Öntsük a tészta felét a formába, és simítsuk el. Tegyük rá a Ferrero Rocher golyókat, majd kenjük rá a maradék tésztát, és simítsuk el. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában egy süteményrácson hűlni. Ezután lazítsuk meg és távolítsuk a sütőforma peremét, majd fordítsuk ki a süteményt és hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót daraboljuk össze és tegyük egy tálba, majd vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük bele a mogyorókrémet. Kenjük el a torta felületén, és hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán. Rendezzük el a csokoládédrazsékat szín szerint, hogy szivárványt alkosson, és mályvacukorral képezzünk felhőket.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?