Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrófánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 13-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 13-15 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g félzsíros túró
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává keverjük. A tésztát kb. 13-15 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindből 1-1 gombócot formázunk.

Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A fánkot adagonként forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A túrófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Kínálhatunk a túrófánkokhoz lekvárt, vagy vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Túrófánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!