Túrófánk



Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává keverjük. A tésztát kb. 13-15 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindből 1-1 gombócot formázunk.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A fánkot adagonként forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A túrófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:


Túrófánk
Hozzávalók
kb. 13-15 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává keverjük. A tésztát kb. 13-15 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindből 1-1 gombócot formázunk.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A fánkot adagonként forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A túrófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?