Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrófánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 13-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 13-15 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g félzsíros túró
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává keverjük. A tésztát kb. 13-15 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindből 1-1 gombócot formázunk.

Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A fánkot adagonként forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A túrófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Kínálhatunk a túrófánkokhoz lekvárt, vagy vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Túrófánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
53 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!