Túrófánk
Hozzávalók
Tésztához:
250 g félzsíros túró
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezenkívül:
étolaj, pl. napraforgóolaj
Tálaláshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A túrót áttörjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává keverjük. A tésztát kb. 13-15 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindből 1-1 gombócot formázunk.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A fánkot adagonként forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A túrófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává keverjük. A tésztát kb. 13-15 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindből 1-1 gombócot formázunk.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A fánkot adagonként forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A túrófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Kínálhatunk a túrófánkokhoz lekvárt, vagy vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Túrófánk
Hozzávalók
kb. 13-15 darab elkészítéséhez
Tésztához:
250 g félzsíros túró
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezenkívül:
étolaj, pl. napraforgóolaj
Tálaláshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A túrót áttörjük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává keverjük. A tésztát kb. 13-15 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindből 1-1 gombócot formázunk.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A fánkot adagonként forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A túrófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává keverjük. A tésztát kb. 13-15 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindből 1-1 gombócot formázunk.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A fánkot adagonként forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A túrófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Kínálhatunk a túrófánkokhoz lekvárt, vagy vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?