Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-tejszínhabos gofritorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

kevés zsiradék

Töltelékhez:

600 g alma
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
200 ml hideg habtejszín

Tésztához:

100 g lágy vaj vagy margarin
60 g cukor
2 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 ml tej

Díszítéshez:

kevés őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Töltelék:
Az előkészített almát a citromlével, a cukorral, a vanília aromával és a fahéjjal egy lábasban, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Tészta:
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!

A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal kikenjük. A tésztát 4 részletben aranybarnára sütjük, majd a gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A hideg habtejszínt a habfixálóval felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Egy tálra helyezünk egy gofrit, erre kerül a tejszínhab és az alma 1/3-a, majd hasonlóan folytatjuk a rétegezést a többi gofrival, tejszínhabbal és almával. A félretett tejszínhabot tetszőleges csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, ezzel díszítjük a gofritorta tetejét, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.

Tipp:

Keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a gofritortát.
Almás-tejszínhabos gofritorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!