Almás-tejszínhabos gofritorta
Hozzávalók
Gofrisütőhöz:
kevés zsiradék
Töltelékhez:
600 g alma
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 ml tej
Díszítéshez:
kevés őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Töltelék:
Az előkészített almát a citromlével, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal kikenjük. A tésztát 4 részletben aranybarnára sütjük, majd a gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hideg habtejszínt a habfixálóval felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Egy tálra helyezünk egy gofrit, erre kerül a tejszínhab és az alma 1/3-a, majd hasonlóan folytatjuk a rétegezést a többi gofrival, tejszínhabbal és almával. A félretett tejszínhabot tetszőleges csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, ezzel díszítjük a gofritorta tetejét, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Az előkészített almát a citromlével, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal kikenjük. A tésztát 4 részletben aranybarnára sütjük, majd a gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hideg habtejszínt a habfixálóval felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Egy tálra helyezünk egy gofrit, erre kerül a tejszínhab és az alma 1/3-a, majd hasonlóan folytatjuk a rétegezést a többi gofrival, tejszínhabbal és almával. A félretett tejszínhabot tetszőleges csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, ezzel díszítjük a gofritorta tetejét, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Tipp:
Keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a gofritortát.
Kedvencnek jelölöm
Almás-tejszínhabos gofritorta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Gofrisütőhöz:
kevés zsiradék
Töltelékhez:
600 g alma
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
60 g cukor
2 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 ml tej
Díszítéshez:
kevés őrölt fahéj
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedeljük és kis kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Töltelék:
Az előkészített almát a citromlével, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal kikenjük. A tésztát 4 részletben aranybarnára sütjük, majd a gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hideg habtejszínt a habfixálóval felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Egy tálra helyezünk egy gofrit, erre kerül a tejszínhab és az alma 1/3-a, majd hasonlóan folytatjuk a rétegezést a többi gofrival, tejszínhabbal és almával. A félretett tejszínhabot tetszőleges csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, ezzel díszítjük a gofritorta tetejét, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Az előkészített almát a citromlével, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal egy lábasban, alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A gofrisütőt először a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Figyelem: Kérjük, vegye figyelembe a gofrisütő használati utasítását!
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyenként kb. ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tejjel együtt közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A gofrisütőt visszaállítjuk közepes fokozatra, majd zsiradékkal kikenjük. A tésztát 4 részletben aranybarnára sütjük, majd a gofrikat egyenként sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A hideg habtejszínt a habfixálóval felverjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Egy tálra helyezünk egy gofrit, erre kerül a tejszínhab és az alma 1/3-a, majd hasonlóan folytatjuk a rétegezést a többi gofrival, tejszínhabbal és almával. A félretett tejszínhabot tetszőleges csővel ellátott habzsákba kanalazzuk, ezzel díszítjük a gofritorta tetejét, végül megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
Tipp:
Keményebb húsú körtével is elkészíthetjük a gofritortát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?