Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Máglyarakás

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Magas falú sütőformához (20x30 cm):

némi zsiradék
3-4 evőkanál zsemlemorzsa

Alaphoz:

8 darab szikkadt kifli (összesen kb. 400 g)
700 ml tej
5 darab tojássárgája (M-es)
120 g cukor

Almás réteghez:

1 kg alma
30 g margarin
40 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Kenéshez:

80 g baracklekvár

Habhoz:

5 darabtojásfehérje (M-es)
pár csepp citromlé
50 g porcukor
80 g baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kikenjük zsiradékkal, majd egyenletesen beszórjuk a zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve

Elkészítés:

Alap:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a vanília aromával együtt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.

A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keverék felét a tepsibe simítjuk.

Almás réteg és összeállítás, kenés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, majd az almakockákat a cukorral és a fahéjjal együtt 4-5 perc alatt félpuhára pároljuk.

A kiflirétegen eloszlatjuk a párolt almát, majd befedjük a többi kiflis keverékkel. A tetejét egyenletesen megkenjük a baracklekvárral. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-27 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hab:
A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citromlevet, majd apránként a porcukrot és a baracklekvárt. Kemény, fényes habbá verjük. A habot a lekváros kiflirétegre simítjuk, a kanál hátoldalával megmintázzuk. A süteményt visszatoljuk a sütő alsó harmadába, addíg sütjük amíg a hab világosbarna lesz.

Sütési idő: kb. 6-8 perc

A kész süteményt kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően felszeleteljük.

Tipp:

Az almához 100 g rumba áztatott mazsolát is keverhetünk.
A Máglyarakás receptje körülbelül 8 adagra elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!