Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tutti-frutti szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Barna tésztához:

3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Sárga tésztához:

3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

800 ml tej
250 g vaj vagy margarin
200 g porcukor

Tejszínes réteghez:

150 ml hideg tej

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Barna tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Sárga tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük, a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.

A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot.

Összeállítás:
Egy süteménytálcára sütőkeretet teszünk (vagy az elmosott tepsiben is összeállíthatjuk a süteményt), és belehelyezzük a barna tésztalapot. Megkenjük a krém felével, rátesszük a sárga tésztalapot, majd rákenjük a maradék krémet. Befedjük frissentartó fóliával, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport, majd konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot a krémre simítjuk (vagy habzsákba töltve kis halmokat nyomunk belőle a krémre), és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor megszórjuk a sütemény tetejét a tortadarával, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk.

Tipp:

A krémet puncs ízű Dr. Oetker Eredeti Pudinggal is elkészíthetjük.
Tutti-frutti szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!