Tutti-frutti szelet
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Barna tésztához:
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
90 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Sárga tésztához:
3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
800 ml tej
3 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding eperízű
250 g vaj vagy margarin
200 g porcukor
Tejszínes réteghez:
1 tasak Dr. Oetker Habpor
150 ml hideg tej
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Tortadara színes
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Barna tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Sárga tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük, a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot.
Összeállítás:
Egy süteménytálcára sütőkeretet teszünk (vagy az elmosott tepsiben is összeállíthatjuk a süteményt), és belehelyezzük a barna tésztalapot. Megkenjük a krém felével, rátesszük a sárga tésztalapot, majd rákenjük a maradék krémet. Befedjük frissentartó fóliával, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport, majd konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot a krémre simítjuk (vagy habzsákba töltve kis halmokat nyomunk belőle a krémre), és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor megszórjuk a sütemény tetejét a tortadarával, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk.
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Sárga tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük, a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot.
Összeállítás:
Egy süteménytálcára sütőkeretet teszünk (vagy az elmosott tepsiben is összeállíthatjuk a süteményt), és belehelyezzük a barna tésztalapot. Megkenjük a krém felével, rátesszük a sárga tésztalapot, majd rákenjük a maradék krémet. Befedjük frissentartó fóliával, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport, majd konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot a krémre simítjuk (vagy habzsákba töltve kis halmokat nyomunk belőle a krémre), és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor megszórjuk a sütemény tetejét a tortadarával, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk.
Tipp:
A krémet puncs ízű Dr. Oetker Eredeti Pudinggal is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Tutti-frutti szelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Krémhez:
800 ml tej
250 g vaj vagy margarin
200 g porcukor
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Barna tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Sárga tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük, a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot.
Összeállítás:
Egy süteménytálcára sütőkeretet teszünk (vagy az elmosott tepsiben is összeállíthatjuk a süteményt), és belehelyezzük a barna tésztalapot. Megkenjük a krém felével, rátesszük a sárga tésztalapot, majd rákenjük a maradék krémet. Befedjük frissentartó fóliával, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport, majd konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot a krémre simítjuk (vagy habzsákba töltve kis halmokat nyomunk belőle a krémre), és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor megszórjuk a sütemény tetejét a tortadarával, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk.
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Sárga tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük, a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a pudingot.
Összeállítás:
Egy süteménytálcára sütőkeretet teszünk (vagy az elmosott tepsiben is összeállíthatjuk a süteményt), és belehelyezzük a barna tésztalapot. Megkenjük a krém felével, rátesszük a sárga tésztalapot, majd rákenjük a maradék krémet. Befedjük frissentartó fóliával, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport, majd konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A habot a krémre simítjuk (vagy habzsákba töltve kis halmokat nyomunk belőle a krémre), és tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor megszórjuk a sütemény tetejét a tortadarával, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk.
Tipp:
A krémet puncs ízű Dr. Oetker Eredeti Pudinggal is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?