
Mákos béles



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g hideg margarin
80 g cukor
2 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
200 ml tej
50 g margarin
200 g őrölt mák
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál sűrű szilvalekvár
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
Egy lábasba öntjük a tejet, és megolvasztjuk benne a margarint. Hozzákeverjük az őrölt mákot, a kétféle cukrot és a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. Először a tojássárgájákat keverjük a langyosra hűlt töltelékhez, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával, és megkenjük a szilvalekvárral. Eloszlatjuk rajta a tölteléket, befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
Egy lábasba öntjük a tejet, és megolvasztjuk benne a margarint. Hozzákeverjük az őrölt mákot, a kétféle cukrot és a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. Először a tojássárgájákat keverjük a langyosra hűlt töltelékhez, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával, és megkenjük a szilvalekvárral. Eloszlatjuk rajta a tölteléket, befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A töltelékhez keverhetünk egy csomag Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.

Kedvencnek jelölöm

Mákos béles
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g hideg margarin
80 g cukor
2 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
200 ml tej
50 g margarin
200 g őrölt mák
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 g búzaliszt
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál sűrű szilvalekvár
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
Egy lábasba öntjük a tejet, és megolvasztjuk benne a margarint. Hozzákeverjük az őrölt mákot, a kétféle cukrot és a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. Először a tojássárgájákat keverjük a langyosra hűlt töltelékhez, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával, és megkenjük a szilvalekvárral. Eloszlatjuk rajta a tölteléket, befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgájákat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Töltelék:
Egy lábasba öntjük a tejet, és megolvasztjuk benne a margarint. Hozzákeverjük az őrölt mákot, a kétféle cukrot és a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. Először a tojássárgájákat keverjük a langyosra hűlt töltelékhez, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával, és megkenjük a szilvalekvárral. Eloszlatjuk rajta a tölteléket, befedjük a másik tésztalappal, lekenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A töltelékhez keverhetünk egy csomag Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?