Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos guba muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos guba muffin

25 dkg liszt
10 dkg darált mák
15 dkg natúr joghurt
8 dkg méz
3 db tojás
1 dl olaj

Krém:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű vagy grízes pudingpor
3 dl tej
2-3 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A pudingot hamarabb is elkészíthetjük.

Elkészítés

A pudingot a hagyományos módon elkészítjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük a mákkal, illetve a sütőporral. Majd a joghurtot a tojással, és a fűszerekkel. A kettőt összevegyítjük. A muffin formákat kibéleljük papírral, és mindegyikbe teszünk 1-1 evőkanál tésztát. Erre kanalazunk 1-1 teáskanál pudingot, majd befedjük egy újabb adag mákos tésztával. 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

12-16 db lesz belőle.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Cukormázzal leöntve, szórócukorral tálalhatjuk. De simán is nagyon finom!
Mákos guba muffin Mákos guba muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!