Mákos guba pillecukorral
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal és a vanillincukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tepsibe simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 25 perc
A pillecukrokat keresztben kettévágjuk. 25 perc sütés után kirakjuk velük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg a pillecukrok megolvadnak és világos aranybarna színűek lesznek.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A gubát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Mákos guba pillecukorral
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal és a vanillincukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.
A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tepsibe simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 25 perc
A pillecukrokat keresztben kettévágjuk. 25 perc sütés után kirakjuk velük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg a pillecukrok megolvadnak és világos aranybarna színűek lesznek.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A gubát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?