Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos guba pillecukorral

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

500 g szikkadt tejes kifli (kb. 10 darab)
800 ml tej
100 g margarin
150 g darált mák
150 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)

Tetejére:

kb. 160-180 g fehér pillecukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal és a vanillincukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.

A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tepsibe simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: 25 perc

A pillecukrokat keresztben kettévágjuk. 25 perc sütés után kirakjuk velük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg a pillecukrok megolvadnak és világos aranybarna színűek lesznek.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A gubát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A Mákos guba pillecukorral a klasszikus édes desszert egyik alternatívája.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!