Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos guba pillecukorral

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

500 g szikkadt tejes kifli (kb. 10 darab)
800 ml tej
100 g margarin
150 g darált mák
150 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)

Tetejére:

kb. 160-180 g fehér pillecukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A kiflit felkarikázzuk. A tejet a margarinnal, a mákkal és a vanillincukorral felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a kiflikarikákat. Állni hagyjuk, amíg a kifli teljesen beszívja a tejet.

A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük. Hozzákeverjük a kiflikhez. A keveréket a tepsibe simítjuk, a süteményt a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: 25 perc

A pillecukrokat keresztben kettévágjuk. 25 perc sütés után kirakjuk velük a sütemény tetejét, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg a pillecukrok megolvadnak és világos aranybarna színűek lesznek.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A gubát a tepsivel együtt sütőrácsra tesszük, és hagyjuk legalább langyosra hűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A Mákos guba pillecukorral a klasszikus édes desszert egyik alternatívája.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!