
Márvány sütemény Airfryerben



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kevert tésztához:
Márványozáshoz:
Bevonáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, miközben addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és felváltva adjuk hozzá a tejet 2 részletben rövid ideig közepes sebességen keverve.
Öntsük a tészta kb. 2/3-át a tortaformába. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, és keverjük össze a tejjel együtt a maradék világos tésztához. A sötét tésztát terítsük a világos tésztára, és egy villával keverjük össze a két tésztát, hogy márványmintát kapjunk. Helyezzük a formát az Airfryer-be és süssük meg a süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig, majd oldjuk ki a tortaforma peremét, és hagyjuk kihűlni a süteményt egy süteményrácson.
Bevonás:
A mázhoz forraljuk fel a vizet egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Fordítsuk át a süteményt távolítsuk el a sütőpapírt, majd helyezzük egy tányérra. Szárítsuk meg a zacskót, gyúrjuk át alaposan, és vágjuk le egyik sarkát. Öntsük a tortabevonót a süteményre, és késsel kenjük el. Díszítsük a tortát a reszelt csokoládéval, és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Tipp:


Márvány sütemény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kevert tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, miközben addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és felváltva adjuk hozzá a tejet 2 részletben rövid ideig közepes sebességen keverve.
Öntsük a tészta kb. 2/3-át a tortaformába. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, és keverjük össze a tejjel együtt a maradék világos tésztához. A sötét tésztát terítsük a világos tésztára, és egy villával keverjük össze a két tésztát, hogy márványmintát kapjunk. Helyezzük a formát az Airfryer-be és süssük meg a süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig, majd oldjuk ki a tortaforma peremét, és hagyjuk kihűlni a süteményt egy süteményrácson.
Bevonás:
A mázhoz forraljuk fel a vizet egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Fordítsuk át a süteményt távolítsuk el a sütőpapírt, majd helyezzük egy tányérra. Szárítsuk meg a zacskót, gyúrjuk át alaposan, és vágjuk le egyik sarkát. Öntsük a tortabevonót a süteményre, és késsel kenjük el. Díszítsük a tortát a reszelt csokoládéval, és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?