Márvány sütemény Airfryerben
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kevert tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer sütőpor (kb. 8 g)
1 evőkanál tej
Márványozáshoz:
10 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
1 evőkanál tej
Bevonáshoz:
kb. 150 g Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
reszelt csokoládé
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát béleljük kis sütőpapírral.
Elkészítés:
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, miközben addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden, 2 adagban, közepes sebességen, a tejjel felváltva.
Öntsük a tészta kb. 2/3-át a tortaformába. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, és keverjük össze a tejjel együtt a maradék világos tésztához. A sötét tésztát terítsük a világos tésztára, és egy villával keverjük össze a két tésztát, hogy márványmintát kapjunk. Helyezzük a formát az Airfryer-be és süssük meg a süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig, majd oldjuk ki a tortaforma peremét, és hagyjuk kihűlni a süteményt egy süteményrácson.
Bevonás:
A mázhoz forraljuk fel a vizet egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Fordítsuk át a süteményt távolítsuk el a sütőpapírt, majd helyezzük egy tányérra. Szárítsuk meg a zacskót, gyúrjuk át alaposan, és vágjuk le egyik sarkát. Öntsük a tortabevonót a süteményre, és késsel kenjük el. Díszítsük a tortát a reszelt csokoládéval, és hagyjuk a bevonót megdermedni.
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, miközben addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden, 2 adagban, közepes sebességen, a tejjel felváltva.
Öntsük a tészta kb. 2/3-át a tortaformába. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, és keverjük össze a tejjel együtt a maradék világos tésztához. A sötét tésztát terítsük a világos tésztára, és egy villával keverjük össze a két tésztát, hogy márványmintát kapjunk. Helyezzük a formát az Airfryer-be és süssük meg a süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig, majd oldjuk ki a tortaforma peremét, és hagyjuk kihűlni a süteményt egy süteményrácson.
Bevonás:
A mázhoz forraljuk fel a vizet egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Fordítsuk át a süteményt távolítsuk el a sütőpapírt, majd helyezzük egy tányérra. Szárítsuk meg a zacskót, gyúrjuk át alaposan, és vágjuk le egyik sarkát. Öntsük a tortabevonót a süteményre, és késsel kenjük el. Díszítsük a tortát a reszelt csokoládéval, és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Tipp:
Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával takarjuk le.
Kedvencnek jelölöm
Márvány sütemény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kevert tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (kb. 8 g)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát béleljük kis sütőpapírral.
Elkészítés:
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, miközben addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden, 2 adagban, közepes sebességen, a tejjel felváltva.
Öntsük a tészta kb. 2/3-át a tortaformába. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, és keverjük össze a tejjel együtt a maradék világos tésztához. A sötét tésztát terítsük a világos tésztára, és egy villával keverjük össze a két tésztát, hogy márványmintát kapjunk. Helyezzük a formát az Airfryer-be és süssük meg a süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig, majd oldjuk ki a tortaforma peremét, és hagyjuk kihűlni a süteményt egy süteményrácson.
Bevonás:
A mázhoz forraljuk fel a vizet egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Fordítsuk át a süteményt távolítsuk el a sütőpapírt, majd helyezzük egy tányérra. Szárítsuk meg a zacskót, gyúrjuk át alaposan, és vágjuk le egyik sarkát. Öntsük a tortabevonót a süteményre, és késsel kenjük el. Díszítsük a tortát a reszelt csokoládéval, és hagyjuk a bevonót megdermedni.
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, miközben addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden, 2 adagban, közepes sebességen, a tejjel felváltva.
Öntsük a tészta kb. 2/3-át a tortaformába. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, és keverjük össze a tejjel együtt a maradék világos tésztához. A sötét tésztát terítsük a világos tésztára, és egy villával keverjük össze a két tésztát, hogy márványmintát kapjunk. Helyezzük a formát az Airfryer-be és süssük meg a süteményt.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig, majd oldjuk ki a tortaforma peremét, és hagyjuk kihűlni a süteményt egy süteményrácson.
Bevonás:
A mázhoz forraljuk fel a vizet egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Fordítsuk át a süteményt távolítsuk el a sütőpapírt, majd helyezzük egy tányérra. Szárítsuk meg a zacskót, gyúrjuk át alaposan, és vágjuk le egyik sarkát. Öntsük a tortabevonót a süteményre, és késsel kenjük el. Díszítsük a tortát a reszelt csokoládéval, és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Tipp:
Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával takarjuk le.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?