Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paula kedvenc túrótortája

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
50 g cukor
100 g lágy margarin vagy vaj
1 darab tojássárgája
2-3 evőkanál tej
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

500 g krémes tehéntúró
200 ml habtejszín
200 ml 100 %-os narancslé
100 g porcukor
150 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Paula kedvenc túrótortája sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőforma alját ( kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, oldalát margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, kezdetben alacsony, majd magas fokozaton konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) az egészet sima tésztává keverjük. Ezután kézzel alaposan átgyúrjuk a tésztát. Majd 2/3-d részéből lisztezett munkalapon a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakú tésztát formázunk. Ezt a tésztát a tortaforma aljára helyezzük, majd a maradék 1/3 tésztából kb. 2 cm magas peremet formázunk, A sütőformát a sütő középső harmadába toljuk és megsütjük.

Sütési idő kb. 15-18 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztát hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A 2 tasak zselatint (20 g) 150 ml tejben feloldjuk, majd lassú tűzön feloldjuk (nem forraljuk) és kissé hűlni hagyjuk.
A kimért túrót, porcukrot és a narancslét alaposan elkeverjük, majd a habtejszínt habosra keverjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. A langyos feloldott zselatint kézi habverő segítségével alaposan a krémhez keverjük. A krémből 6-8 evőkanálnyi krémet kiveszünk a többit pedig a megsült (kihűlt) tésztára öntjük. A maradék krémhez 1 evőkanálnyi kakaót keverünk, majd egy kanál segítségével foltszerűen eloszlatjuk a sütőformában lévő töltelék tetején.
Az elkészült túrótortát dermedésig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk.
Paula kedvenc túrótortája piteformában süthető, mókás megjelenésű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!