
Paula kedvenc túrótortája



Hozzávalók
Tésztához:
200 g búzaliszt
50 g cukor
100 g lágy margarin vagy vaj
1 darab tojássárgája
2-3 evőkanál tej
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Töltelékhez:
500 g krémes tehéntúró
200 ml habtejszín
200 ml 100 %-os narancslé
100 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
150 ml tej
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A Paula kedvenc túrótortája sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőforma alját ( kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, oldalát margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőforma alját ( kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, oldalát margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, kezdetben alacsony, majd magas fokozaton konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) az egészet sima tésztává keverjük. Ezután kézzel alaposan átgyúrjuk a tésztát. Majd 2/3-d részéből lisztezett munkalapon a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakú tésztát formázunk. Ezt a tésztát a tortaforma aljára helyezzük, majd a maradék 1/3 tésztából kb. 2 cm magas peremet formázunk, A sütőformát a sütő középső harmadába toljuk és megsütjük.
Sütési idő kb. 15-18 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A 2 tasak zselatint (20 g) 150 ml tejben feloldjuk, majd lassú tűzön feloldjuk (nem forraljuk) és kissé hűlni hagyjuk.
A kimért túrót, porcukrot és a narancslét alaposan elkeverjük, majd a habtejszínt habosra keverjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. A langyos feloldott zselatint kézi habverő segítségével alaposan a krémhez keverjük. A krémből 6-8 evőkanálnyi krémet kiveszünk a többit pedig a megsült (kihűlt) tésztára öntjük. A maradék krémhez 1 evőkanálnyi kakaót keverünk, majd egy kanál segítségével foltszerűen eloszlatjuk a sütőformában lévő töltelék tetején.
Az elkészült túrótortát dermedésig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk.
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, kezdetben alacsony, majd magas fokozaton konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) az egészet sima tésztává keverjük. Ezután kézzel alaposan átgyúrjuk a tésztát. Majd 2/3-d részéből lisztezett munkalapon a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakú tésztát formázunk. Ezt a tésztát a tortaforma aljára helyezzük, majd a maradék 1/3 tésztából kb. 2 cm magas peremet formázunk, A sütőformát a sütő középső harmadába toljuk és megsütjük.
Sütési idő kb. 15-18 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A 2 tasak zselatint (20 g) 150 ml tejben feloldjuk, majd lassú tűzön feloldjuk (nem forraljuk) és kissé hűlni hagyjuk.
A kimért túrót, porcukrot és a narancslét alaposan elkeverjük, majd a habtejszínt habosra keverjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. A langyos feloldott zselatint kézi habverő segítségével alaposan a krémhez keverjük. A krémből 6-8 evőkanálnyi krémet kiveszünk a többit pedig a megsült (kihűlt) tésztára öntjük. A maradék krémhez 1 evőkanálnyi kakaót keverünk, majd egy kanál segítségével foltszerűen eloszlatjuk a sütőformában lévő töltelék tetején.
Az elkészült túrótortát dermedésig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Paula kedvenc túrótortája
Hozzávalók
kb. 12 szelet Paula kedvenc túrótortája elkészítéséhez
Tésztához:
200 g búzaliszt
50 g cukor
100 g lágy margarin vagy vaj
1 darab tojássárgája
2-3 evőkanál tej
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Töltelékhez:
500 g krémes tehéntúró
200 ml habtejszín
200 ml 100 %-os narancslé
100 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
150 ml tej
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
A Paula kedvenc túrótortája elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Paula kedvenc túrótortája sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőforma alját ( kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, oldalát margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőforma alját ( kb. 26 cm átmérőjű) sütőpapírral kibéleljük, oldalát margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, kezdetben alacsony, majd magas fokozaton konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) az egészet sima tésztává keverjük. Ezután kézzel alaposan átgyúrjuk a tésztát. Majd 2/3-d részéből lisztezett munkalapon a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakú tésztát formázunk. Ezt a tésztát a tortaforma aljára helyezzük, majd a maradék 1/3 tésztából kb. 2 cm magas peremet formázunk, A sütőformát a sütő középső harmadába toljuk és megsütjük.
Sütési idő kb. 15-18 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A 2 tasak zselatint (20 g) 150 ml tejben feloldjuk, majd lassú tűzön feloldjuk (nem forraljuk) és kissé hűlni hagyjuk.
A kimért túrót, porcukrot és a narancslét alaposan elkeverjük, majd a habtejszínt habosra keverjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. A langyos feloldott zselatint kézi habverő segítségével alaposan a krémhez keverjük. A krémből 6-8 evőkanálnyi krémet kiveszünk a többit pedig a megsült (kihűlt) tésztára öntjük. A maradék krémhez 1 evőkanálnyi kakaót keverünk, majd egy kanál segítségével foltszerűen eloszlatjuk a sütőformában lévő töltelék tetején.
Az elkészült túrótortát dermedésig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk.
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntjük, kezdetben alacsony, majd magas fokozaton konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) az egészet sima tésztává keverjük. Ezután kézzel alaposan átgyúrjuk a tésztát. Majd 2/3-d részéből lisztezett munkalapon a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kör alakú tésztát formázunk. Ezt a tésztát a tortaforma aljára helyezzük, majd a maradék 1/3 tésztából kb. 2 cm magas peremet formázunk, A sütőformát a sütő középső harmadába toljuk és megsütjük.
Sütési idő kb. 15-18 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A 2 tasak zselatint (20 g) 150 ml tejben feloldjuk, majd lassú tűzön feloldjuk (nem forraljuk) és kissé hűlni hagyjuk.
A kimért túrót, porcukrot és a narancslét alaposan elkeverjük, majd a habtejszínt habosra keverjük és óvatosan a túrós krémhez adjuk. A langyos feloldott zselatint kézi habverő segítségével alaposan a krémhez keverjük. A krémből 6-8 evőkanálnyi krémet kiveszünk a többit pedig a megsült (kihűlt) tésztára öntjük. A maradék krémhez 1 evőkanálnyi kakaót keverünk, majd egy kanál segítségével foltszerűen eloszlatjuk a sütőformában lévő töltelék tetején.
Az elkészült túrótortát dermedésig, legalább 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?