Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos guba torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos guba torta

5 másnapos kifli
7 evőkanál darált mák
4 evőkanál cukor
7 dl tej
2 kisebb alma lereszelve
3 dl tejszínhab (cukrozott)
2-4 evőkanál baracklekvár (ne legyen kemény)
vaj
zsemlemorzsa

A díszítéshez:

korong alakú babapiskóta
csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejet a cukorral felforraljuk, és a kiflikre csurgatjuk adagonként, mindig átkeverve. Ha a tejet beitta (nem baj, ha egy kevés marad alatta), belekeverjük a mákot és a reszelt almákat.
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, majd a keveréket beletöltjük. 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a tortakarikát eltávolítjuk, elmossuk, megtöröljük, és újra visszaillesztjük köré. A tejszínhabot a habfixálóval habbá verjük, a folyós lekvárt beleforgatjuk ízlés szerinti mennyiségben. Ezt a tetejére simítjuk, és a hűtőbe tesszük 2 órára.
A díszítéshez korong alakú babapiskótát olvasztott csokival meglocsoljuk, és ezzel rakjuk ki a tetejét.

Alternatív elkészítés

Nem kimondottan magas, csoda torta, inkább egyszerű, hétköznapokra való. Viszont isteni finom!
Mákos guba torta Mákos guba torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!