Vaníliás rizsfelfújt
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Vaníliás rizsfelfújthoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vanília aromát, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Vaníliás rizsfelfújt
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Vaníliás rizsfelfújthoz:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vanília aromát, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?