
Vaníliás rizsfelfújt



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Vaníliás rizsfelfújthoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vanília aromát, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.


Vaníliás rizsfelfújt
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Vaníliás rizsfelfújthoz:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vanília aromát, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?