Vaníliás rizsfelfújt
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Vaníliás rizsfelfújthoz:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vanília aromát, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Vaníliás rizsfelfújt
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Vaníliás rizsfelfújthoz:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, és erős lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs felszívja a vizet. Hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a vanília aromát, felforraljuk, majd lassú-közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul és beszívja a tejet. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, lefedjük és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat kézi habverővel a kihűlt tejberizshez adjuk, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd nagyobb szeletekre vágva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
Tippek:
Keverhetünk a rizses masszához 80-100 g rumba áztatott mazsolát.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?