Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-kajszibarackos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

zsiradék

Máktöltelékhez:

500 ml tej
75 g cukor
2 evőkanál méz
375 g darált mák
6 darab tojássárgája (M-es)
6 darab tojásfehérje (M-es)
100 g mazsola
100 g aprított mandula
50 g zsemlemorzsa (panírmorzsa)

Barackréteghez:

kb. 1500 g kajszibarack

Tésztához:

750 g búzaliszt
350 g cukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

2 - 3 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Máktöltelék:
A tejet felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a mézet és a mákot, majd alacsony hőfokon kb. 5 percig hagyjuk megduzzadni, miközben néha megkeverjük. A tojássárgáját belekeverjük a még meleg mákos krémbe. A krémet nagy keverőtálba áttöltjük. A tojásfehérjét nagyon keményre felverjük. A tojáshabot a mazsolával, a mandulával és a zsemlemorzsával óvatosan belekeverjük a krémbe.

Barackréteg:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsa ¾ részét tepsibe tesszük, ebből készítjük a sütemény alját és egy kb. 3 cm magas peremet.
A sütemény alját zsemlemorzsával megszórjuk. A máktölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A felezett barackot az ívével felfelé sűrűn egymás mellett belenyomkodjuk a töltelékbe. Elosztjuk rajta a maradék morzsát, és a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütemény tejszínhabbal még ízletesebb.
Friss kajszibarack helyett használhatunk 3 nagy barackkonzervet is (egyenként 480 g lecsöpögtetve).
Mákos-kajszibarackos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!