
Mákos-kajszibarackos sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
zsiradék
Máktöltelékhez:
500 ml tej
75 g cukor
2 evőkanál méz
375 g darált mák
6 darab tojássárgája (M-es)
6 darab tojásfehérje (M-es)
100 g mazsola
100 g aprított mandula
50 g zsemlemorzsa (panírmorzsa)
Barackréteghez:
kb. 1500 g kajszibarack
Tésztához:
750 g búzaliszt
350 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
2 - 3 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Máktöltelék:
A tejet felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a mézet és a mákot, majd alacsony hőfokon kb. 5 percig hagyjuk megduzzadni, miközben néha megkeverjük. A tojássárgáját belekeverjük a még meleg mákos krémbe. A krémet nagy keverőtálba áttöltjük. A tojásfehérjét nagyon keményre felverjük. A tojáshabot a mazsolával, a mandulával és a zsemlemorzsával óvatosan belekeverjük a krémbe.
Barackréteg:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsa ¾ részét tepsibe tesszük, ebből készítjük a sütemény alját és egy kb. 3 cm magas peremet.
A sütemény alját zsemlemorzsával megszórjuk. A máktölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A felezett barackot az ívével felfelé sűrűn egymás mellett belenyomkodjuk a töltelékbe. Elosztjuk rajta a maradék morzsát, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tejet felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a mézet és a mákot, majd alacsony hőfokon kb. 5 percig hagyjuk megduzzadni, miközben néha megkeverjük. A tojássárgáját belekeverjük a még meleg mákos krémbe. A krémet nagy keverőtálba áttöltjük. A tojásfehérjét nagyon keményre felverjük. A tojáshabot a mazsolával, a mandulával és a zsemlemorzsával óvatosan belekeverjük a krémbe.
Barackréteg:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsa ¾ részét tepsibe tesszük, ebből készítjük a sütemény alját és egy kb. 3 cm magas peremet.
A sütemény alját zsemlemorzsával megszórjuk. A máktölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A felezett barackot az ívével felfelé sűrűn egymás mellett belenyomkodjuk a töltelékbe. Elosztjuk rajta a maradék morzsát, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény tejszínhabbal még ízletesebb.
Friss kajszibarack helyett használhatunk 3 nagy barackkonzervet is (egyenként 480 g lecsöpögtetve).
Friss kajszibarack helyett használhatunk 3 nagy barackkonzervet is (egyenként 480 g lecsöpögtetve).

Kedvencnek jelölöm

Mákos-kajszibarackos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
zsiradék
Máktöltelékhez:
500 ml tej
75 g cukor
2 evőkanál méz
375 g darált mák
6 darab tojássárgája (M-es)
6 darab tojásfehérje (M-es)
100 g mazsola
100 g aprított mandula
50 g zsemlemorzsa (panírmorzsa)
Barackréteghez:
kb. 1500 g kajszibarack
Tésztához:
750 g búzaliszt
350 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
2 - 3 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Máktöltelék:
A tejet felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a mézet és a mákot, majd alacsony hőfokon kb. 5 percig hagyjuk megduzzadni, miközben néha megkeverjük. A tojássárgáját belekeverjük a még meleg mákos krémbe. A krémet nagy keverőtálba áttöltjük. A tojásfehérjét nagyon keményre felverjük. A tojáshabot a mazsolával, a mandulával és a zsemlemorzsával óvatosan belekeverjük a krémbe.
Barackréteg:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsa ¾ részét tepsibe tesszük, ebből készítjük a sütemény alját és egy kb. 3 cm magas peremet.
A sütemény alját zsemlemorzsával megszórjuk. A máktölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A felezett barackot az ívével felfelé sűrűn egymás mellett belenyomkodjuk a töltelékbe. Elosztjuk rajta a maradék morzsát, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tejet felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a mézet és a mákot, majd alacsony hőfokon kb. 5 percig hagyjuk megduzzadni, miközben néha megkeverjük. A tojássárgáját belekeverjük a még meleg mákos krémbe. A krémet nagy keverőtálba áttöltjük. A tojásfehérjét nagyon keményre felverjük. A tojáshabot a mazsolával, a mandulával és a zsemlemorzsával óvatosan belekeverjük a krémbe.
Barackréteg:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsa ¾ részét tepsibe tesszük, ebből készítjük a sütemény alját és egy kb. 3 cm magas peremet.
A sütemény alját zsemlemorzsával megszórjuk. A máktölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A felezett barackot az ívével felfelé sűrűn egymás mellett belenyomkodjuk a töltelékbe. Elosztjuk rajta a maradék morzsát, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A sütemény tejszínhabbal még ízletesebb.
Friss kajszibarack helyett használhatunk 3 nagy barackkonzervet is (egyenként 480 g lecsöpögtetve).
Friss kajszibarack helyett használhatunk 3 nagy barackkonzervet is (egyenként 480 g lecsöpögtetve).

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?