Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-kajszibarackos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

zsiradék

Máktöltelékhez:

500 ml tej
75 g cukor
2 evőkanál méz
375 g darált mák
6 darab tojássárgája (M-es)
6 darab tojásfehérje (M-es)
100 g mazsola
100 g aprított mandula
50 g zsemlemorzsa (panírmorzsa)

Barackréteghez:

kb. 1500 g kajszibarack

Tésztához:

750 g búzaliszt
350 g cukor
1 csipet só
375 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

2 - 3 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Máktöltelék:
A tejet felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a mézet és a mákot, majd alacsony hőfokon kb. 5 percig hagyjuk megduzzadni, miközben néha megkeverjük. A tojássárgáját belekeverjük a még meleg mákos krémbe. A krémet nagy keverőtálba áttöltjük. A tojásfehérjét nagyon keményre felverjük. A tojáshabot a mazsolával, a mandulával és a zsemlemorzsával óvatosan belekeverjük a krémbe.

Barackréteg:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsa ¾ részét tepsibe tesszük, ebből készítjük a sütemény alját és egy kb. 3 cm magas peremet.
A sütemény alját zsemlemorzsával megszórjuk. A máktölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A felezett barackot az ívével felfelé sűrűn egymás mellett belenyomkodjuk a töltelékbe. Elosztjuk rajta a maradék morzsát, és a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A sütemény tejszínhabbal még ízletesebb.
Friss kajszibarack helyett használhatunk 3 nagy barackkonzervet is (egyenként 480 g lecsöpögtetve).
Mákos-kajszibarackos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
79 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!