![Mákos-kajszibarackos sütemény](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31775/makos-kajszibarackos-sutemeny-15460.webp)
Mákos-kajszibarackos sütemény
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Máktöltelékhez:
Barackréteghez:
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a mézet és a mákot, majd alacsony hőfokon kb. 5 percig hagyjuk megduzzadni, miközben néha megkeverjük. A tojássárgáját belekeverjük a még meleg mákos krémbe. A krémet nagy keverőtálba áttöltjük. A tojásfehérjét nagyon keményre felverjük. A tojáshabot a mazsolával, a mandulával és a zsemlemorzsával óvatosan belekeverjük a krémbe.
Barackréteg:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsa ¾ részét tepsibe tesszük, ebből készítjük a sütemény alját és egy kb. 3 cm magas peremet.
A sütemény alját zsemlemorzsával megszórjuk. A máktölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A felezett barackot az ívével felfelé sűrűn egymás mellett belenyomkodjuk a töltelékbe. Elosztjuk rajta a maradék morzsát, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Friss kajszibarack helyett használhatunk 3 nagy barackkonzervet is (egyenként 480 g lecsöpögtetve).
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Mákos-kajszibarackos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Máktöltelékhez:
Barackréteghez:
Tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tejet felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, a mézet és a mákot, majd alacsony hőfokon kb. 5 percig hagyjuk megduzzadni, miközben néha megkeverjük. A tojássárgáját belekeverjük a még meleg mákos krémbe. A krémet nagy keverőtálba áttöltjük. A tojásfehérjét nagyon keményre felverjük. A tojáshabot a mazsolával, a mandulával és a zsemlemorzsával óvatosan belekeverjük a krémbe.
Barackréteg:
A kajszit megmossuk, elfelezzük, és kimagozzuk.
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsa ¾ részét tepsibe tesszük, ebből készítjük a sütemény alját és egy kb. 3 cm magas peremet.
A sütemény alját zsemlemorzsával megszórjuk. A máktölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A felezett barackot az ívével felfelé sűrűn egymás mellett belenyomkodjuk a töltelékbe. Elosztjuk rajta a maradék morzsát, és a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Friss kajszibarack helyett használhatunk 3 nagy barackkonzervet is (egyenként 480 g lecsöpögtetve).
![Mákos-kajszibarackos sütemény](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31775/makos-kajszibarackos-sutemeny-15460.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?