sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-narancsos piskóta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos-narancsos piskóta

185 gramm sütőporos liszt
60 gramm darált mandula
40 gramm darálatlan mák
185 gramm vaj
160 gramm kristálycukor
80 gramm baracklekvár
2-3 teáskanál reszelt narancshéj
80 ml narancslé
3 darab tojás
100 gramm vaj
100 gramm natúr krémsajt
125 gramm porcukor
1 teáskanál vanília esszencia
narancshéj csíkok a díszítéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Narancshéjat vékonyan felszeletelünk és cukorral kandírozzuk.

Elkészítés

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy formát. A sütőt 180 fokra (4-es gáz) melegítsük elő. Egy mély tálba szitáljuk össze a lisztet, mandulát és a mákot. A közepébe öntjük a vajat, cukrot, narancshéjat, levét, a tojásokat, jamot, és jól kikeverjük. Kb. 50 percig, tűpróbával ellenőrizve megsütjük. 15 percre egy rácsra tesszük kihűlni a forma nélkül. Ezalatt a krémsajtot a cukorral kikeverjük, a tortára kenjük és narancshéjjal díszítjük.

Tálalás

8 szelet torta

Alternatív elkészítés

A sajtkrémet is ízesíthetjük, de felesleges, mivel a piskótában sok hangsúlyos íz került, így jó összhangban van a natúr krémmel. Aki jobban szereti, helyette tejszínhabot tálaljon mellé.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
93 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!