Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

300 g sárgarépa
6 darab tojás (M-es)
200 g cukor
150 g Rama Vajas Íz
200 g búzaliszt
200 g finomra darált dió
2 csapott tk. őrölt fahéj
2 tk. őrölt gyömbér

Krémhez:

400 g lágy Rama Vajas Íz margarin
150 g porcukor

Díszítéshez:

zöld ételszínezék
sárga ételszínezék
piros ételszínezék
díszítőcukrok a szemeknek
2 db hurkapálca
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Nyuszi torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A répát megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A margarint, a cukrot és a tojássárgákat egy keverőtálba tesszük és habosra keverjük A többi hozzávalót a liszthez adjuk, majd a tojásos keverékkel simára keverjük. A répából kinyomkodjuk a nedvességet és a masszához keverjük, majd óvatosan belefogatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát 2 egyenlő részre osztjuk, majd két 18 cm Ø, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. A tortaformákat a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortákról eltávolítjuk a formát, kihűlés után a tésztalapokat vízszintesen kettévágjuk.

Krém:
A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd a 2/3-ával betöltjük a lapokat és a maradékkal az oldalát és tetejét, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

Díszítés:
1 csomag fondantot keményítővel beszórt felületen átgyúrunk, először a sárga, majd a zöld ételszínezéket cseppenként adagolva megszínezzük. A zöld fondantot keményítővel beszórt felületen pár mm vékonyra nyújtjuk, a nyújtófára tekerjük és a tortára simítjuk. A felesleget körben levágjuk, abból csíkot sodrunk és a torta alját díszítjük. A maradékot félretesszük. A második csomag fondantot keményítővel beszórtfelületen átgyúrjuk, 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobbik darabból félgömböt formázunk (ez lesz a nyuszi feje) és a torta közepére tesszük. A maradékból elkészítjük a többi díszítést.

Mellső tappancsok: Kb. 20-20 g fondantból tappancsokat formázunk, az ujjakat éles késsel bevágjuk.

Hátsó tappancsok: A vékonyra nyújtott fehér fondantot formára vágjuk. A rózsaszín foltokhoz egy kevés fondantot piros ételszínezékkel megszínezünk, kiszaggatjuk, és kevés vízzel a tappancsokra ragasztjuk.

Szemek: Óvatosan díszítőcukrokat nyomunk a fondantba.

Orr: Némi fondantot rózsaszínre színezünk.

Fülek: A marcipánt átgyúrjuk, két részre osztjuk és füleket formázunk belőle. A vékonyra nyújtott fehér fondanttal becsomagoljuk a marcipán füleket. Óvatosan átszúrunk rajtuk egy-egy hurkapálcát, majd a fejbe szúrjuk. A torta tetejére fehér és sárga fondantból tojásokat, virágokat készítünk. A maradék fondantot sárga és piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, majd kis répákat formázunk belőle. A végeikre a maradék zöld fondantból szárakat készítünk. A tappancsokat, orrot és a többi díszt kevés vízzel a tortára illesztjük.

Tipp:

Fogyasztás előtt távolítsa el a hurkapálcákat a Nyuszi torta süteményből.
A nyuszik és a sütemény fondant díszítéséhez eltérő színű ételfestéket is használhatunk.
A Nyuszi torta ünnepi és születésnapi sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!