Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyuszi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

300 g sárgarépa
6 darab tojás (M-es)
200 g cukor
150 g Rama Vajas Íz
200 g búzaliszt
200 g finomra darált dió
2 csapott tk. őrölt fahéj
2 tk. őrölt gyömbér

Krémhez:

400 g lágy Rama Vajas Íz margarin
150 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Tészta:
A répát megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A margarint, a cukrot és a tojássárgákat egy keverőtálba tesszük és habosra keverjük A többi hozzávalót a liszthez adjuk, majd a tojásos keverékkel simára keverjük. A répából kinyomkodjuk a nedvességet és a masszához keverjük, majd óvatosan belefogatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát 2 egyenlő részre osztjuk, majd két 18 cm Ø, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. A tortaformákat a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortákról eltávolítjuk a formát, kihűlés után a tésztalapokat vízszintesen kettévágjuk.

Krém:
A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd a 2/3-ával betöltjük a lapokat és a maradékkal az oldalát és tetejét, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

Díszítés:
1 csomag fondantot keményítővel beszórt felületen átgyúrunk, először a sárga, majd a zöld ételszínezéket cseppenként adagolva megszínezzük. A zöld fondantot keményítővel beszórt felületen pár mm vékonyra nyújtjuk, a nyújtófára tekerjük és a tortára simítjuk. A felesleget körben levágjuk, abból csíkot sodrunk és a torta alját díszítjük. A maradékot félretesszük. A második csomag fondantot keményítővel beszórtfelületen átgyúrjuk, 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobbik darabból félgömböt formázunk (ez lesz a nyuszi feje) és a torta közepére tesszük. A maradékból elkészítjük a többi díszítést.

Mellső tappancsok: Kb. 20-20 g fondantból tappancsokat formázunk, az ujjakat éles késsel bevágjuk.

Hátsó tappancsok: A vékonyra nyújtott fehér fondantot formára vágjuk. A rózsaszín foltokhoz egy kevés fondantot piros ételszínezékkel megszínezünk, kiszaggatjuk, és kevés vízzel a tappancsokra ragasztjuk.

Szemek: Óvatosan díszítőcukrokat nyomunk a fondantba.

Orr: Némi fondantot rózsaszínre színezünk.

Fülek: A marcipánt átgyúrjuk, két részre osztjuk és füleket formázunk belőle. A vékonyra nyújtott fehér fondanttal becsomagoljuk a marcipán füleket. Óvatosan átszúrunk rajtuk egy-egy hurkapálcát, majd a fejbe szúrjuk. A torta tetejére fehér és sárga fondantból tojásokat, virágokat készítünk. A maradék fondantot sárga és piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, majd kis répákat formázunk belőle. A végeikre a maradék zöld fondantból szárakat készítünk. A tappancsokat, orrot és a többi díszt kevés vízzel a tortára illesztjük.

Tipp:

Fogyasztás előtt távolítsa el a hurkapálcákat.
Nyuszi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!