sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos sárgarépakenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos sárgarépakenyér

15 dkg margarin
17 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
4 tojás
25 dkg sárgarépa
10 dkg liszt
15 dkg darált mandula vagy mogyoró
10 dkg darált mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és narancslével, csipetnyi sóval habosra keverjük.
A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát nem kapunk.
A reszelt sárgarépát beleszórjuk. Ezután a liszt, a darált mandula, és a mák kerül bele. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.
Egy gyümölcskenyérformát kibélelünk papírral, és a tésztával megtöltjük. (Én egy csatos, kuglófbetétes sütőformában sütöttem, amit sütősprayvel fújtam be.)
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd a tepsit a sütőbe toljuk, 15 perc múlva 160-170 fokra visszavesszük, és kb. 40 percig sütjük még.
A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és csak azután szeleteljük fel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!