Mákos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.
Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.
A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Tipp:
Mákos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Linzer tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.
Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.
A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?