
Mákos sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Linzer tésztához:
450 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
Töltelékhez:
100 g vaj vagy margarin
750 g félzsíros tehéntúró
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
6 darab tojás (M-es)
150 g őrölt mák
Elkészítés
Előkészítés:
Olvasszuk meg a vajat vagy margarint a töltelékhez. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.
Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.
A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.
Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.
A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Tipp:
A tésztarácsok helyett bármilyen motívumot szaggathatunk ki a töltelék tetejére.

Kedvencnek jelölöm

Mákos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
Linzer tésztához:
450 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só
Töltelékhez:
100 g vaj vagy margarin
750 g félzsíros tehéntúró
200 g cukor
6 darab tojás (M-es)
150 g őrölt mák
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Olvasszuk meg a vajat vagy margarint a töltelékhez. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.
Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.
A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.
Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.
A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Tipp:
A tésztarácsok helyett bármilyen motívumot szaggathatunk ki a töltelék tetejére.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?