Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Linzer tésztához:

450 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
250 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

100 g vaj vagy margarin
750 g félzsíros tehéntúró
200 g cukor
6 darab tojás (M-es)
150 g őrölt mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Olvasszuk meg a vajat vagy margarint a töltelékhez. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) dolgozzuk össze, míg tésztává összeáll. A tésztát kb. 2/3-át enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30x35 cm nagyságúra), majd terítsük el a tepsiben.

Töltelék:
Tegyük mákos töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(habverő). Végül keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd tegyük a tölteléket a tésztára és osszuk el egyenletesen.

A megmaradt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 20 x 25 cm) nyújtsuk ki. Vágjunk kb. 1 cm széles csíkokat derelyevágó késsel. Helyezzük a tésztacsíkokat rácsként a mákos töltelékre (egymástól kb. 5 cm távolságra), és süssük meg a süteményt a sütő alsó részében.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk kihűlni a süteményt.

Tipp:

A tésztarácsok helyett bármilyen motívumot szaggathatunk ki a töltelék tetejére.
Mákos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!