Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málna lekvár likőrrel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 üveg (300 ml) elkészítéséhez

2 kg málna (előkészítve mérve)
700 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
125 ml kókuszlikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát szemezzük, majd 2 kg-t kimérünk belőle.

Ekészítés:

A kimért gyümölcsöt pépesítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. A pektint a kimért cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a kimért kókuszlikőrt, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
A kész lekvárt hűtőszekrényben (nem tartalmaz tartósítószert) tároljuk. Az így elkészített lekvár bontatlan üvegekben kb. 3-4 hónapig eltartható.

Tipp:

Fagyasztott gyümölcs használatakor a gyümölcsöt előtte kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
A Málna lekvár likőrrel gazdagított gyümölcsös finomság, mely nemcsak édes ételek mellett állja meg a helyét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!