Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málna lekvár likőrrel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 darab 300 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 9 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

2 kg málna (előkészítve mérve)
700 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
125 ml kókuszlikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát szemezzük, majd 2 kg-t kimérünk belőle.

Ekészítés:

A kimért gyümölcsöt pépesítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. A pektint a kimért cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a kimért kókuszlikőrt, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
A kész lekvárt hűtőszekrényben (nem tartalmaz tartósítószert) tároljuk. Az így elkészített lekvár bontatlan üvegekben kb. 3-4 hónapig eltartható.

Tipp:

Fagyasztott gyümölcs használatakor a gyümölcsöt előtte kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
A Málna lekvár likőrrel gazdagított gyümölcsös finomság, mely nemcsak édes ételek mellett állja meg a helyét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!