Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málna lekvár likőrrel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 üveg (300 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 üveg (300 ml) elkészítéséhez

2 kg málna (előkészítve mérve)
700 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
125 ml kókuszlikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A málnát szemezzük, majd 2 kg-t kimérünk belőle.

Ekészítés:

A kimért gyümölcsöt pépesítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. A pektint a kimért cukorral elkeverjük és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 5 percig forrni hagyjuk, hozzáadjuk a citromsavat és a kimért kókuszlikőrt, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az elkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
A kész lekvárt hűtőszekrényben (nem tartalmaz tartósítószert) tároljuk. Az így elkészített lekvár bontatlan üvegekben kb. 3-4 hónapig eltartható.

Tipp:

Fagyasztott gyümölcs használatakor a gyümölcsöt előtte kiolvasztjuk, és a keletkezett levet is felhasználjuk.
A Málna lekvár likőrrel gazdagított gyümölcsös finomság, mely nemcsak édes ételek mellett állja meg a helyét.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!