Vegán töltött káposzta
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
Káposztatekercsekhez:
Káposztás körethez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni.
Az előkészített csiperkegombát és tofut késes aprítóban, külön-külön morzsás állagúra törjük, a vörös- és fokhagymát finomra aprítjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a kétféle hagymát kevés sóval megdinszteljük rajta. Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, beletesszük a gombát és átpirítjuk. Hozzáadjuk a tofut, még pár percet sütjük erősebb lángon, amíg elfő alóla a nedvesség, közben sózzuk, borsozzuk. Félretesszük hűlni, majd a langyos rizst és a gombás-tofus keveréket összekeverjük. Annyi zabpehelylisztet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza, ezután összedolgozzuk, és 8 darab egyforma méretű hosszúkás „fasírtot” formázunk belőle. Ezeket egy-egy előkészített káposztalevélbe csomagoljuk: a káposztalevél szélére tesszük a formázott masszát, két oldalról felhajtjuk a levél oldalait, majd feltekerjük.
Káposztás köret:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a vöröshagymát kevés sóval megdinszteljük rajta. Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, rászórjuk a káposztát, hozzáadjuk a babérleveleket, ízlés szerint sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezzük. Kevergetve 25-30 percet pároljuk kevés vizet aláöntve. Közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A káposztát a kiolajozott tepsibe simítjuk, és elrendezzük a tetején a káposztatekercseket úgy, hogy hagyunk köztük kellő helyet (így könnyebb lesz forgatni). Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd lefedjük alufóliával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a vegán töltött káposztát készre sütjük, félidőben a tekercseket megfordítjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a babérleveleket eltávolítjuk. A kész vegán töltött káposztát Creme VEGA-val meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Vegán töltött káposzta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
Káposztatekercsekhez:
Káposztás körethez:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A rizst átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni.
Az előkészített csiperkegombát és tofut késes aprítóban, külön-külön morzsás állagúra törjük, a vörös- és fokhagymát finomra aprítjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a kétféle hagymát kevés sóval megdinszteljük rajta. Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, beletesszük a gombát és átpirítjuk. Hozzáadjuk a tofut, még pár percet sütjük erősebb lángon, amíg elfő alóla a nedvesség, közben sózzuk, borsozzuk. Félretesszük hűlni, majd a langyos rizst és a gombás-tofus keveréket összekeverjük. Annyi zabpehelylisztet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza, ezután összedolgozzuk, és 8 darab egyforma méretű hosszúkás „fasírtot” formázunk belőle. Ezeket egy-egy előkészített káposztalevélbe csomagoljuk: a káposztalevél szélére tesszük a formázott masszát, két oldalról felhajtjuk a levél oldalait, majd feltekerjük.
Káposztás köret:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és a vöröshagymát kevés sóval megdinszteljük rajta. Lehúzzuk a tűzről a serpenyőt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd jól elkeverjük. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, rászórjuk a káposztát, hozzáadjuk a babérleveleket, ízlés szerint sóval, borssal, borsikafűvel fűszerezzük. Kevergetve 25-30 percet pároljuk kevés vizet aláöntve. Közben a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A káposztát a kiolajozott tepsibe simítjuk, és elrendezzük a tetején a káposztatekercseket úgy, hogy hagyunk köztük kellő helyet (így könnyebb lesz forgatni). Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd lefedjük alufóliával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a vegán töltött káposztát készre sütjük, félidőben a tekercseket megfordítjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás előtt a babérleveleket eltávolítjuk. A kész vegán töltött káposztát Creme VEGA-val meglocsolva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?