Málnás sajttorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Sajttortához:
100 g vaj vagy margarin
500 g zsírszegény túró
200 g mascarpone krémsajt
80 g cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
3 darab tojás (M-es)
1 evőkanál citromlé
80 g búzadara
Málnás feltéthez:
300 g málna
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. A feltéthez tisztítsuk meg gondosan a málnát. Kenjük ki a tortaforma alját zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a túrót és a krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat vagy margarint és keverjük össze. Öntsük a sajttortakeveréket a formába. A málnát szórjuk a tetejére. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajttortát hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítés:
Tálalás előtt vegyük ki a sajttortát a formából, és szórjuk meg egy kevés porcukorral.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajttortát hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítés:
Tálalás előtt vegyük ki a sajttortát a formából, és szórjuk meg egy kevés porcukorral.
Tipp:
A málnás sajttorta friss vagy fagyasztott málnával nagyon finom. Amennyiben fagyasztott málnát haszálunk, ne hagyjuk felolvadni vagy kiolvadni, hanem fagyasztva adjuk a sajttorta keverékéhez.
Kedvencnek jelölöm
Málnás sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Sajttortához:
100 g vaj vagy margarin
500 g zsírszegény túró
200 g mascarpone krémsajt
80 g cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
3 darab tojás (M-es)
1 evőkanál citromlé
80 g búzadara
Málnás feltéthez:
300 g málna
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. A feltéthez tisztítsuk meg gondosan a málnát. Kenjük ki a tortaforma alját zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a túrót és a krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat vagy margarint és keverjük össze. Öntsük a sajttortakeveréket a formába. A málnát szórjuk a tetejére. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajttortát hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítés:
Tálalás előtt vegyük ki a sajttortát a formából, és szórjuk meg egy kevés porcukorral.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sajttortát hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Díszítés:
Tálalás előtt vegyük ki a sajttortát a formából, és szórjuk meg egy kevés porcukorral.
Tipp:
A málnás sajttorta friss vagy fagyasztott málnával nagyon finom. Amennyiben fagyasztott málnát haszálunk, ne hagyjuk felolvadni vagy kiolvadni, hanem fagyasztva adjuk a sajttorta keverékéhez.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?