Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Sajttortához:

100 g vaj vagy margarin
500 g zsírszegény túró
200 g mascarpone krémsajt
80 g cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
3 darab tojás (M-es)
1 evőkanál citromlé
80 g búzadara

Málnás feltéthez:

300 g málna

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. A feltéthez tisztítsuk meg gondosan a málnát. Kenjük ki a tortaforma alját zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Keverjük össze a túrót és a krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat vagy margarint és keverjük össze. Öntsük a sajttortakeveréket a formába. A málnát szórjuk a tetejére. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sajttortát hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.

Díszítés:
Tálalás előtt vegyük ki a sajttortát a formából, és szórjuk meg egy kevés porcukorral.

Tipp:

A málnás sajttorta friss vagy fagyasztott málnával nagyon finom. Amennyiben fagyasztott málnát haszálunk, ne hagyjuk felolvadni vagy kiolvadni, hanem fagyasztva adjuk a sajttorta keverékéhez.
Málnás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!