Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Sajttortához:

100 g vaj vagy margarin
500 g zsírszegény túró
200 g mascarpone krémsajt
80 g cukor
1-2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
3 darab tojás (M-es)
1 evőkanál citromlé
80 g búzadara

Málnás feltéthez:

300 g málna

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Olvasszuk meg a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben. A feltéthez tisztítsuk meg gondosan a málnát. Kenjük ki a tortaforma alját zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Keverjük össze a túrót és a krémsajtot egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Adjuk hozzá a vajat vagy margarint és keverjük össze. Öntsük a sajttortakeveréket a formába. A málnát szórjuk a tetejére. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sajttortát hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.

Díszítés:
Tálalás előtt vegyük ki a sajttortát a formából, és szórjuk meg egy kevés porcukorral.

Tipp:

A málnás sajttorta friss vagy fagyasztott málnával nagyon finom. Amennyiben fagyasztott málnát haszálunk, ne hagyjuk felolvadni vagy kiolvadni, hanem fagyasztva adjuk a sajttorta keverékéhez.
Málnás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!