Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnaszörp

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 darab 500 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez

1800 g málna
1000 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A málnaszemeket átválogatjuk, megmossuk, majd némi vízzel egy fazékban puhára főzzük. Egy szűrőbe gézt helyezünk, belekanalazzuk a gyümölcspépet. Alá teszünk egy edényt, hogy felfogjuk a kicsepegő gyümölcslevet. 1 l gyümölcslevet kimérünk.

A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval egy fazékban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Végül lehabozzuk. A fazekat levesszük a tűzhelyről, és a szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük a peremükig. Csavaros kupakokkal lezárjuk. Az üvegeket lehetőség szerint 5 percre a fejük tetejére állítjuk. A szörpöt a hűtőszekrényben tároljuk, és felhasználás előtt jól összerázzuk.

Receptjavaslat:
100 g vegyes bogyós gyümölcsöt átválogatunk, megmosunk, és 1 evőkanál málnaszörppel marináljuk. 4 desszertes pohár aljában elosztjuk. 200 g túrót krémesre törünk, összekeverjük 350 g görög joghurttal, ízesítjük kevés mézzel vagy cukorral, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral és reszelt citromhéjjal. 4-5 evőkanál málnaszörpöt a krémre öntünk, villával összemárványozzuk, és elosztjuk a 4 pohárban. Tetszés szerint málnával és aprított pisztáciával díszítjük.

Tippek:

A szörp habzik, miközben az üvegekbe töltjük, emiatt az üveg nyaki részén légbuborékok képződhetnek. A tartósítás miatt fontos, hogy az üveget a betöltést követően azonnal lezárjuk. Ezért semmiképpen se nyissuk ki az üveget, hogy teljesen megtöltsük szörppel.

Az a gyümölcsszörp is nagyon finom, amely 1/3 rész eperből, 1/3 rész málnából és 1/3 rész szederből készül.

A szörpöt fogyaszthatjuk ásványvízzel, pezsgővel, készíthetünk belőle bólét, és feldobhatjuk vele a túrós és joghurtos süteményeket is.

A gyümölcslé kinyeréséhez további lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. A gyümölcsöket cukor hozzáadása nélkül, erre a célra szolgáló speciális szörpfőző edényben, a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük. Kisebb mennyiségű gyümölcsöt cukor hozzáadása nélkül, gyorsfőző edényben (szűrős betéttel vagy adott esetben gyümölcslé felfogó tálkával), a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük.
Málnaszörp

Hozzászólások

U
Ullrich Carmen
Dátum 2022. July. 06. 16:11
Miért kell a szörpöt a hűtőben tárolni?

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-01-31
0 Kedvelés

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!

A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-16
0 Kedvelés

Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek

A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-15
0 Kedvelés

Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!

Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!