Málnaszörp
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval egy fazékban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Végül lehabozzuk. A fazekat levesszük a tűzhelyről, és a szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük a peremükig. Csavaros kupakokkal lezárjuk. Az üvegeket lehetőség szerint 5 percre a fejük tetejére állítjuk. A szörpöt a hűtőszekrényben tároljuk, és felhasználás előtt jól összerázzuk.
Receptjavaslat:
100 g vegyes bogyós gyümölcsöt átválogatunk, megmosunk, és 1 evőkanál málnaszörppel marináljuk. 4 desszertes pohár aljában elosztjuk. 200 g túrót krémesre törünk, összekeverjük 350 g görög joghurttal, ízesítjük kevés mézzel vagy cukorral, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral és reszelt citromhéjjal. 4-5 evőkanál málnaszörpöt a krémre öntünk, villával összemárványozzuk, és elosztjuk a 4 pohárban. Tetszés szerint málnával és aprított pisztáciával díszítjük.
Tippek:
Az a gyümölcsszörp is nagyon finom, amely 1/3 rész eperből, 1/3 rész málnából és 1/3 rész szederből készül.
A szörpöt fogyaszthatjuk ásványvízzel, pezsgővel, készíthetünk belőle bólét, és feldobhatjuk vele a túrós és joghurtos süteményeket is.
A gyümölcslé kinyeréséhez további lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. A gyümölcsöket cukor hozzáadása nélkül, erre a célra szolgáló speciális szörpfőző edényben, a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük. Kisebb mennyiségű gyümölcsöt cukor hozzáadása nélkül, gyorsfőző edényben (szűrős betéttel vagy adott esetben gyümölcslé felfogó tálkával), a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük.
Málnaszörp
Hozzávalók
kb. 4 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval egy fazékban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Végül lehabozzuk. A fazekat levesszük a tűzhelyről, és a szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük a peremükig. Csavaros kupakokkal lezárjuk. Az üvegeket lehetőség szerint 5 percre a fejük tetejére állítjuk. A szörpöt a hűtőszekrényben tároljuk, és felhasználás előtt jól összerázzuk.
Receptjavaslat:
100 g vegyes bogyós gyümölcsöt átválogatunk, megmosunk, és 1 evőkanál málnaszörppel marináljuk. 4 desszertes pohár aljában elosztjuk. 200 g túrót krémesre törünk, összekeverjük 350 g görög joghurttal, ízesítjük kevés mézzel vagy cukorral, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral és reszelt citromhéjjal. 4-5 evőkanál málnaszörpöt a krémre öntünk, villával összemárványozzuk, és elosztjuk a 4 pohárban. Tetszés szerint málnával és aprított pisztáciával díszítjük.
Tippek:
Az a gyümölcsszörp is nagyon finom, amely 1/3 rész eperből, 1/3 rész málnából és 1/3 rész szederből készül.
A szörpöt fogyaszthatjuk ásványvízzel, pezsgővel, készíthetünk belőle bólét, és feldobhatjuk vele a túrós és joghurtos süteményeket is.
A gyümölcslé kinyeréséhez további lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. A gyümölcsöket cukor hozzáadása nélkül, erre a célra szolgáló speciális szörpfőző edényben, a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük. Kisebb mennyiségű gyümölcsöt cukor hozzáadása nélkül, gyorsfőző edényben (szűrős betéttel vagy adott esetben gyümölcslé felfogó tálkával), a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
2022. July. 06. 16:11
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?