![Málnaszörp](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31045/43750-malnaszorp.jpg)
Málnaszörp
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval egy fazékban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Végül lehabozzuk. A fazekat levesszük a tűzhelyről, és a szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük a peremükig. Csavaros kupakokkal lezárjuk. Az üvegeket lehetőség szerint 5 percre a fejük tetejére állítjuk. A szörpöt a hűtőszekrényben tároljuk, és felhasználás előtt jól összerázzuk.
Receptjavaslat:
100 g vegyes bogyós gyümölcsöt átválogatunk, megmosunk, és 1 evőkanál málnaszörppel marináljuk. 4 desszertes pohár aljában elosztjuk. 200 g túrót krémesre törünk, összekeverjük 350 g görög joghurttal, ízesítjük kevés mézzel vagy cukorral, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral és reszelt citromhéjjal. 4-5 evőkanál málnaszörpöt a krémre öntünk, villával összemárványozzuk, és elosztjuk a 4 pohárban. Tetszés szerint málnával és aprított pisztáciával díszítjük.
Tippek:
Az a gyümölcsszörp is nagyon finom, amely 1/3 rész eperből, 1/3 rész málnából és 1/3 rész szederből készül.
A szörpöt fogyaszthatjuk ásványvízzel, pezsgővel, készíthetünk belőle bólét, és feldobhatjuk vele a túrós és joghurtos süteményeket is.
A gyümölcslé kinyeréséhez további lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. A gyümölcsöket cukor hozzáadása nélkül, erre a célra szolgáló speciális szörpfőző edényben, a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük. Kisebb mennyiségű gyümölcsöt cukor hozzáadása nélkül, gyorsfőző edényben (szűrős betéttel vagy adott esetben gyümölcslé felfogó tálkával), a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Málnaszörp
Hozzávalók
kb. 4 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A kinyert gyümölcslevet a cukorral és a citromsavval egy fazékban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor feloldódik. Végül lehabozzuk. A fazekat levesszük a tűzhelyről, és a szörpöt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük a peremükig. Csavaros kupakokkal lezárjuk. Az üvegeket lehetőség szerint 5 percre a fejük tetejére állítjuk. A szörpöt a hűtőszekrényben tároljuk, és felhasználás előtt jól összerázzuk.
Receptjavaslat:
100 g vegyes bogyós gyümölcsöt átválogatunk, megmosunk, és 1 evőkanál málnaszörppel marináljuk. 4 desszertes pohár aljában elosztjuk. 200 g túrót krémesre törünk, összekeverjük 350 g görög joghurttal, ízesítjük kevés mézzel vagy cukorral, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral és reszelt citromhéjjal. 4-5 evőkanál málnaszörpöt a krémre öntünk, villával összemárványozzuk, és elosztjuk a 4 pohárban. Tetszés szerint málnával és aprított pisztáciával díszítjük.
Tippek:
Az a gyümölcsszörp is nagyon finom, amely 1/3 rész eperből, 1/3 rész málnából és 1/3 rész szederből készül.
A szörpöt fogyaszthatjuk ásványvízzel, pezsgővel, készíthetünk belőle bólét, és feldobhatjuk vele a túrós és joghurtos süteményeket is.
A gyümölcslé kinyeréséhez további lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. A gyümölcsöket cukor hozzáadása nélkül, erre a célra szolgáló speciális szörpfőző edényben, a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük. Kisebb mennyiségű gyümölcsöt cukor hozzáadása nélkül, gyorsfőző edényben (szűrős betéttel vagy adott esetben gyümölcslé felfogó tálkával), a gyártó leírása alapján is elkészíthetjük.
![Málnaszörp](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31045/43750-malnaszorp.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?