![Málnatorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32223/malnatorta-16096.jpg)
Málnatorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, majd a formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét meglazítjuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. Ezután a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, a tortalapot visszafordítjuk, és vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük, és tortagyűrűt helyezünk köré.
Töltelék:
A málnát szemezzük, majd 400 grammot pürésítünk belőle. A málnapürét a cukorral, a vanillincukorral és a citromlével összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük. Két púpozott evőkanál tejszínhabot csillagcsővel vagy sima kerek csővel ellátott habzsákba kanalazunk, és hűtőbe helyezve félretesszük a díszítéshez.
A többi tejszínhabot a málnapüréhez forgatjuk. A krém 1/3 részét az alsó tortalapon elkenjük, majd megszórjuk a maradék málnával, és óvatosan belenyomkodjuk. A többi krém felét elsimítjuk rajta, majd rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. Megkenjük a maradék krémmel, majd a málnatortát legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A málnát szemezzük. A tortagyűrűt a torta körül meglazítjuk és eltávolítjuk. A málnaszemekkel kör alakban kirakjuk a tortát, majd a félretett tejszínhabból kis halmokat nyomunk rá. Végül mini dekorvirágokkal díszítjük, és rögtön tálaljuk.
Tippek:
A tortalap előző nap megsüthető, illetve fagyasztható.
A krémhez fagyasztott málnát is használhatunk. Ehhez 400 g málnát kiolvasztunk és pürésítünk, majd felhasználásával elkészítjük a krémet. A krém 1/3 részét az alsó tortalapon elkenjük, 150 g fagyasztott málnaszemet (kiolvasztás nélkül) elosztunk rajta, ezután a receptben leírtak szerint folytatjuk a torta elkészítését.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Málnatorta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, majd a formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!
A forma szélét meglazítjuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. Ezután a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, a tortalapot visszafordítjuk, és vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük, és tortagyűrűt helyezünk köré.
Töltelék:
A málnát szemezzük, majd 400 grammot pürésítünk belőle. A málnapürét a cukorral, a vanillincukorral és a citromlével összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük. Két púpozott evőkanál tejszínhabot csillagcsővel vagy sima kerek csővel ellátott habzsákba kanalazunk, és hűtőbe helyezve félretesszük a díszítéshez.
A többi tejszínhabot a málnapüréhez forgatjuk. A krém 1/3 részét az alsó tortalapon elkenjük, majd megszórjuk a maradék málnával, és óvatosan belenyomkodjuk. A többi krém felét elsimítjuk rajta, majd rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. Megkenjük a maradék krémmel, majd a málnatortát legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A málnát szemezzük. A tortagyűrűt a torta körül meglazítjuk és eltávolítjuk. A málnaszemekkel kör alakban kirakjuk a tortát, majd a félretett tejszínhabból kis halmokat nyomunk rá. Végül mini dekorvirágokkal díszítjük, és rögtön tálaljuk.
Tippek:
A tortalap előző nap megsüthető, illetve fagyasztható.
A krémhez fagyasztott málnát is használhatunk. Ehhez 400 g málnát kiolvasztunk és pürésítünk, majd felhasználásával elkészítjük a krémet. A krém 1/3 részét az alsó tortalapon elkenjük, 150 g fagyasztott málnaszemet (kiolvasztás nélkül) elosztunk rajta, ezután a receptben leírtak szerint folytatjuk a torta elkészítését.
![Málnatorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32223/malnatorta-16096.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?