Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
tortagyűrű

Tésztához:

125 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

kb. 550 g málna
75 g porcukor
2 evőkanál citromlé
800 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 200 g málna
mini dekorvirágok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lágy vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével, a legmagasabb fokozaton, fél-fél perc alatt hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, közepes fokozaton hozzákeverjük. A tésztát az előkészített formába simítjuk, majd a formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelmembe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét meglazítjuk és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, a forma alját eltávolítjuk, és a süteményt hagyjuk kihűlni. Ezután a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, a tortalapot visszafordítjuk, és vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük, és tortagyűrűt helyezünk köré.

Töltelék:
A málnát szemezzük, majd 400 grammot pürésítünk belőle. A málnapürét a cukorral, a vanillincukorral és a citromlével összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük. Két púpozott evőkanál tejszínhabot csillagcsővel vagy sima kerek csővel ellátott habzsákba kanalazunk, és hűtőbe helyezve félretesszük a díszítéshez.

A többi tejszínhabot a málnapüréhez forgatjuk. A krém 1/3 részét az alsó tortalapon elkenjük, majd megszórjuk a maradék málnával, és óvatosan belenyomkodjuk. A többi krém felét elsimítjuk rajta, majd rátesszük a felső tortalapot, és finoman rányomkodjuk. Megkenjük a maradék krémmel, majd a málnatortát legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A málnát szemezzük. A tortagyűrűt a torta körül meglazítjuk és eltávolítjuk. A málnaszemekkel kör alakban kirakjuk a tortát, majd a félretett tejszínhabból kis halmokat nyomunk rá. Végül mini dekorvirágokkal díszítjük, és rögtön tálaljuk.

Tippek:

Magok nélküli krémhez a málnapürét felhasználás előtt szitán keresztül átpasszírozhatjuk.
A tortalap előző nap megsüthető, illetve fagyasztható.
A krémhez fagyasztott málnát is használhatunk. Ehhez 400 g málnát kiolvasztunk és pürésítünk, majd felhasználásával elkészítjük a krémet. A krém 1/3 részét az alsó tortalapon elkenjük, 150 g fagyasztott málnaszemet (kiolvasztás nélkül) elosztunk rajta, ezután a receptben leírtak szerint folytatjuk a torta elkészítését.
Málnatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!