Mandarinos tejszíntorta
Hozzávalók
Tésztához:
Mandarinos krémhez:
Narancsos krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.
A mandarinos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Hozzáadjuk a mandarin gerezdeket, majd a krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk.
A narancsos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Végül hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és a krémet a mandarinos rétegen egyenletesen elosztjuk. A krém tetején egy evőkanál segítségével hullámokat formázunk. Majd a tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálaláskor a keretet óvatosan eltávolítjuk, és a torta tetejét a félretett mandarin gerezdekkel díszítjük.
Mandarinos tejszíntorta
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Mandarinos krémhez:
Narancsos krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.
A mandarinos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Hozzáadjuk a mandarin gerezdeket, majd a krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk.
A narancsos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Végül hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és a krémet a mandarinos rétegen egyenletesen elosztjuk. A krém tetején egy evőkanál segítségével hullámokat formázunk. Majd a tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálaláskor a keretet óvatosan eltávolítjuk, és a torta tetejét a félretett mandarin gerezdekkel díszítjük.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?