Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos tejszíntorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 darab tojás (közepes méretű)
2 evőkanál forró víz
80 g porcukor
80 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Mandarinos krémhez:

175 g mandarin
300 ml hideg habtejszín
50 g porcukor

Narancsos krémhez:

300 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
2 narancs reszelt héja

Elkészítés

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük. A mandarint megtisztítjuk, a gerezdeket szétválasztjuk, néhány szép gerezdet a díszítéshez félreteszünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés

A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és a masszát további 2 percig keverjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.

A mandarinos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Hozzáadjuk a mandarin gerezdeket, majd a krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk.

A narancsos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Végül hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és a krémet a mandarinos rétegen egyenletesen elosztjuk. A krém tetején egy evőkanál segítségével hullámokat formázunk. Majd a tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálaláskor a keretet óvatosan eltávolítjuk, és a torta tetejét a félretett mandarin gerezdekkel díszítjük.
Mandarinos tejszíntorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2021-03-03
0 Kedvelés

Pizzatésztából sokfélét!

Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-27
1 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
1 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!