Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos tejszíntorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (közepes méretű)
2 evőkanál forró víz
80 g porcukor
80 g búzaliszt
fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Mandarinos krémhez:

175 g mandarin
300 ml hideg habtejszín
50 g porcukor

Narancsos krémhez:

300 ml hideg habtejszín
50 g porcukor
2 narancs reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük. A mandarint megtisztítjuk, a gerezdeket szétválasztjuk, néhány szép gerezdet a díszítéshez félreteszünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés

A tojást a forró vízzel egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és a masszát további 2 percig keverjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.

A mandarinos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Hozzáadjuk a mandarin gerezdeket, majd a krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk.

A narancsos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Végül hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és a krémet a mandarinos rétegen egyenletesen elosztjuk. A krém tetején egy evőkanál segítségével hullámokat formázunk. Majd a tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálaláskor a keretet óvatosan eltávolítjuk, és a torta tetejét a félretett mandarin gerezdekkel díszítjük.
A Mandarinos tejszíntorta gyümölcs és tejszín felhasználásával készült, habos sütemény piskótalapra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!