
Mandarinos tejszíntorta



Hozzávalók
Tésztához:
Mandarinos krémhez:
Narancsos krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.
A mandarinos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Hozzáadjuk a mandarin gerezdeket, majd a krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk.
A narancsos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Végül hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és a krémet a mandarinos rétegen egyenletesen elosztjuk. A krém tetején egy evőkanál segítségével hullámokat formázunk. Majd a tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálaláskor a keretet óvatosan eltávolítjuk, és a torta tetejét a félretett mandarin gerezdekkel díszítjük.


Mandarinos tejszíntorta
Hozzávalók
Tésztához:
Mandarinos krémhez:
Narancsos krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát az előkészített sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük. A megtisztított sütőkeretet a tészta köré helyezzük.
A mandarinos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Hozzáadjuk a mandarin gerezdeket, majd a krémet a tésztán egyenletesen elosztjuk.
A narancsos krémhez a zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral kemény habbá verjük. A feloldott zselatint először 4 kanál tejszínhabbal elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a többi habot is. Végül hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, és a krémet a mandarinos rétegen egyenletesen elosztjuk. A krém tetején egy evőkanál segítségével hullámokat formázunk. Majd a tortát 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálaláskor a keretet óvatosan eltávolítjuk, és a torta tetejét a félretett mandarin gerezdekkel díszítjük.

Legújabb cikkek

Pizzatésztából sokfélét!
Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.


Hütte-élmény az otthonodban
Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.


Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták
Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.


Gyümölcsök főzve, sütve, töltve
Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.


Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?