Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos tiramisu

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 afag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 afag elkészítéséhez

Rétegezéshez:

175 g mandarinbefőtt (lecsepegtetett súly)
150 g Cantuccini mandulás keksz

Krémhez:

300 ml hideg tej
250 g mascarpone krémsajt

Díszítéshez:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandarint egy szitán alaposan csepegtessük le, vegyük fel a folyadékot és mérjünk ki 100 ml-t. A cantuccini-t. vágjuk apró darabokra. A felét osszuk el a desszertes poharakba és öntsük rá a felfogott folyadék felét. A tetejére egyenletesen osszuk el a mandarinfilét.

Elkészítés:

Krém:
A kimért tejet öntsük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A mascarponet alaposan a krémhez keverjük.

Rétegezés:
Az elkészített krém felét a mandarinfilére halmozzuk. A tetején elosztjuk a maradék cantuccinit, és meglocsoljuk a maradék folyadékkal, majd a megmaradt krémmet is elosztjuk a poharakban. A desszertet legalább fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a desszert tetejét kakaóval.

Tippek:

Tálalás előtt tetszés szerint szórjuk meg Dr. Oetker Tortadarával.
Még ízletesebb lesz, ha a leszűrt mandarinléhez adunk 50 ml narancslikőrt.
Mandarinos tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!