Barackos túródesszert
Hozzávalók
Barackos réteghez:
Túrós réteghez:
Ezen kívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és magját eltávolítjuk.
Az étcsokoládét lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. 6 desszertes poharat előkészítünk.
Elkészítés:
A túrós réteghez a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és vanillincukorral elkeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáforgatjuk.
Az előkészített poharakba rétegezzük az őszibarackos krémet, a reszelt csokoládét és a túrókrémet. A desszerteket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük, és tálalás előtt csokoládéval, őszibarack-szeletekkel díszítjük.
Barackos túródesszert
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Barackos réteghez:
Túrós réteghez:
Ezen kívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az őszibarackot megmossuk, meghámozzuk, félbe vágjuk és magját eltávolítjuk.
Az étcsokoládét lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. 6 desszertes poharat előkészítünk.
Elkészítés:
A túrós réteghez a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A túrót a cukorral és vanillincukorral elkeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáforgatjuk.
Az előkészített poharakba rétegezzük az őszibarackos krémet, a reszelt csokoládét és a túrókrémet. A desszerteket tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük, és tálalás előtt csokoládéval, őszibarack-szeletekkel díszítjük.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?