
Mandulás kekszek



Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihenni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és több adagban kb. 3 mm vastagságú lappokká nyújtjuk. Egy éles kés vagy kiszúróforma segítségével 7 x 5 cm-es kekszeket vágunk, melyeket ízlés szerint díszítünk. A díszítéshez használhatunk apróbb mintájú kiszúróformákat és az így kapott motívumokat a lapokra helyezzük. A lapokat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Mandulás kekszek süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A Mandulás kekszek sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.


Mandulás kekszek
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihenni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és több adagban kb. 3 mm vastagságú lappokká nyújtjuk. Egy éles kés vagy kiszúróforma segítségével 7 x 5 cm-es kekszeket vágunk, melyeket ízlés szerint díszítünk. A díszítéshez használhatunk apróbb mintájú kiszúróformákat és az így kapott motívumokat a lapokra helyezzük. A lapokat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Mandulás kekszek süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A Mandulás kekszek sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?