Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás kekszek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g porcukor
1 csipet só
2 tojás (közepes méretű)
200 g Rama Vajas Íz
100 g mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mandulás kekszek hozzávalóit pontosan kimérjük, és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és kb. fél óráig hűvös helyen pihenni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és több adagban kb. 3 mm vastagságú lappokká nyújtjuk. Egy éles kés vagy kiszúróforma segítségével 7 x 5 cm-es kekszeket vágunk, melyeket ízlés szerint díszítünk. A díszítéshez használhatunk apróbb mintájú kiszúróformákat és az így kapott motívumokat a lapokra helyezzük. A lapokat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Mandulás kekszek süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Sütés előtt a kekszek alját megkenhetjük vízzel, majd mandulaforgácsba nyomhatjuk.
A Mandulás kekszek sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.
A Mandulás kekszek sütemény kísérőajándéknak is elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!