Marcipános Gyümölcskenyér
Hozzávalók
Tészta:
15 dkg margarin
15 dkg cukor (barna nádcukor)
½ tk. Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg liszt (finom, vagy tönköly fehér)
5 db tojás
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
5 dkg vegyes aszaltgyümölcs,apróra vágva
1 kk. mandulaaroma
5 dkg kiskockára vágott marcipán massza
1-1 citrom és narancs héja, lereszelve
2 ek. rum
1 ek. liszt az aszalványokhoz
Elkészítés
Előkészítés
A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk a 2 evőkanál rummal és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat a rummal. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rum aromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.
Tészta összeállítása és sütése
A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához. A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek) és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandula aromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér, vagy akár kuglófformába és előmelegített 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -énél fedjük le alufóliával és így süssük meg.
Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
Kedvencnek jelölöm
Marcipános Gyümölcskenyér
Hozzávalók
Tészta:
15 dkg margarin
15 dkg cukor (barna nádcukor)
½ tk. Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg liszt (finom, vagy tönköly fehér)
5 db tojás
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
5 dkg vegyes aszaltgyümölcs,apróra vágva
1 kk. mandulaaroma
5 dkg kiskockára vágott marcipán massza
1-1 citrom és narancs héja, lereszelve
2 ek. rum
1 ek. liszt az aszalványokhoz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk a 2 evőkanál rummal és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat a rummal. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rum aromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.
Tészta összeállítása és sütése
A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához. A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek) és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandula aromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér, vagy akár kuglófformába és előmelegített 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -énél fedjük le alufóliával és így süssük meg.
Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?