Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános Gyümölcskenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

15 dkg margarin
15 dkg cukor (barna nádcukor)
25 dkg liszt (finom, vagy tönköly fehér)
5 db tojás
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
5 dkg vegyes aszaltgyümölcs,apróra vágva
1 kk. mandulaaroma
5 dkg kiskockára vágott marcipán massza
1-1 citrom és narancs héja, lereszelve
2 ek. rum
1 ek. liszt az aszalványokhoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A szárított gyümölcsöket felkockázzuk, hozzárakjuk a felaprított mandulát és a marcipánmasszát. Meglocsoljuk a 2 evőkanál rummal és akár egy éjszakát állni hagyjuk, hogy jól megszívják magukat a rummal. Ha gyerekek is fognak a süteményből fogyasztani, rum aromát használjunk egy kis vízzel összekeverve.

Tészta összeállítása és sütése

A margarint keverjük habosra a cukrokkal, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat (robotgéppel), ezután pedig reszeljük hozzá a citrusok héját. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az egy csipetnyi sóval, majd ezt is óvatosan forgassuk a tojásos masszához. A szárított gyümölcsöket szórjuk meg egy evőkanálnyi liszttel (ez segít megelőzni, hogy sülés közben a tészta aljára süllyedjenek) és keverjük azt is a tésztalapunkhoz, adjuk hozzá a mandula aromát is. A masszát öntsük kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyér, vagy akár kuglófformába és előmelegített 200 fokos sütőben süssük 40 percet. Sütés közben nézzünk rá a tésztánkra, ha gyorsan barnulna, a sütés ¾ -énél fedjük le alufóliával és így süssük meg.
Még melegen szórjuk meg porcukorral. Kihűlés után tekerjük frissen tartó fóliába és tároljuk viszonylag hűvös helyen a fogyasztásig.
Marcipános Gyümölcskenyér Marcipános Gyümölcskenyér Marcipános Gyümölcskenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!