
Marcipános szarvacska



Hozzávalók
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.


Marcipános szarvacska
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
A kelt tésztához:
A kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?