Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános szarvacska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

A kelt tésztához:

150 ml tej
75 g margarin
400 g búzaliszt
25 g porcukor
1 csapott tk. só
2 darab tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:

100 g étcsokoládé

A kenéshez:

kb. 1 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a vajat felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, ill. a meleg tejes-margarinos keveréket és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk.

A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 - 18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tippek:

A sütemény lefagyasztható.
A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.
A Marcipános szarvacska édes aprósütemény, mely megjelenésében a croissant-ra hasonlít. Uzsonnára kínálhatjuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!