Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános szarvacska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

A kelt tésztához:

150 ml tej
75 g margarin
400 g búzaliszt
25 g porcukor
1 csapott tk. só
2 darab tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:

100 g étcsokoládé

A kenéshez:

kb. 1 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a vajat felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, ill. a meleg tejes-margarinos keveréket és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk.

A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 - 18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tippek:

A sütemény lefagyasztható.
A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.
A Marcipános szarvacska édes aprósütemény, mely megjelenésében a croissant-ra hasonlít. Uzsonnára kínálhatjuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!