
Marcipános szarvacska



Hozzávalók
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.


Marcipános szarvacska
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
A kelt tésztához:
A kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?