Marcipán falatok
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.
Tippek:
Egyszerűen készíthetünk adventi naptárt is. A tésztából 1-24-ig kinyomjuk a számokat, és a fent leírt módon megsütjük. Végül a számokat kis celofánzacskókba csomagoljuk, és egy zsinórra felakasztjuk.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 4 hétig tárolható.
Marcipán falatok
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.
Tippek:
Egyszerűen készíthetünk adventi naptárt is. A tésztából 1-24-ig kinyomjuk a számokat, és a fent leírt módon megsütjük. Végül a számokat kis celofánzacskókba csomagoljuk, és egy zsinórra felakasztjuk.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 4 hétig tárolható.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig
100 éve egy darabka otthon – Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?