
Marcipán falatok



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.
Tippek:
Egyszerűen készíthetünk adventi naptárt is. A tésztából 1-24-ig kinyomjuk a számokat, és a fent leírt módon megsütjük. Végül a számokat kis celofánzacskókba csomagoljuk, és egy zsinórra felakasztjuk.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 4 hétig tárolható.


Marcipán falatok
Hozzávalók
kb. 60 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.
Tippek:
Egyszerűen készíthetünk adventi naptárt is. A tésztából 1-24-ig kinyomjuk a számokat, és a fent leírt módon megsütjük. Végül a számokat kis celofánzacskókba csomagoljuk, és egy zsinórra felakasztjuk.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 4 hétig tárolható.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?