Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipán falatok

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 60 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 60 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

Sütőpapír

Tésztához:

125 g lágy Rama margarin
75 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A marcipánt kis darabokra vágjuk, a lágy margarinnal együtt keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) selymes masszává keverjük. Keverés közben fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat egyesével kb. fél percig a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverjük, és közepes fokozaton a tésztához keverjük. A tésztát csillagfejű
nyomózsákba (ø 8 mm) töltjük, és íveket vagy rudakat nyomunk a tepsibe.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit sütőrácsra tesszük, és a süteményt hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót a tasakon lévő leírás szerint felolvasztjuk. A tasakot utána jól megtöröljük, majd egy kis csücsköt levágunk belőle, és a mázzal tetszés szerint díszítjük a süteményeket.

Tippek:

A képen látható csíkos mintázat eléréséhez csorgasson 50 g olvasztott tejcsokoládét a tortabevonóra.
Egyszerűen készíthetünk adventi naptárt is. A tésztából 1-24-ig kinyomjuk a számokat, és a fent leírt módon megsütjük. Végül a számokat kis celofánzacskókba csomagoljuk, és egy zsinórra felakasztjuk.
Jól záró dobozban a sütemény kb. 4 hétig tárolható.
Marcipán falatok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!