Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Katicabogár kekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 34-36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

34-36 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

130 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor

Díszítéshez:

kb. 130-150 g Dr. Oetker Marcipán
kb. 1 púpozott evőkanál porcukor
piros ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).

A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.

Tipp:

A kekszek díszítéséhez marcipán helyett Dr. Oetker Fondant fehér cukormasszát is használhatunk.
Katicabogár kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!