Katicabogár kekszek
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
130 g búzaliszt
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor
Díszítéshez:
kb. 130-150 g Dr. Oetker Marcipán
kb. 1 púpozott evőkanál porcukor
piros ételszínezék
Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).
A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).
A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.
Tipp:
A kekszek díszítéséhez marcipán helyett Dr. Oetker Fondant fehér cukormasszát is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Katicabogár kekszek
Hozzávalók
34-36 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
130 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).
A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).
A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.
Tipp:
A kekszek díszítéséhez marcipán helyett Dr. Oetker Fondant fehér cukormasszát is használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?