Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Katicabogár kekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 34-36 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

34-36 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

130 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor

Díszítéshez:

kb. 130-150 g Dr. Oetker Marcipán
kb. 1 púpozott evőkanál porcukor
piros ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).

A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.

Tipp:

A kekszek díszítéséhez marcipán helyett Dr. Oetker Fondant fehér cukormasszát is használhatunk.
Katicabogár kekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!