Katicabogár kekszek
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).
A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.
Tipp:
Katicabogár kekszek
Hozzávalók
34-36 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróformával tallérokat (kb. 4 cm Ø) szúrunk ki belőle. A tallérokat a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A marcipánmasszát a porcukorral összegyúrjuk és az ételszínezékkel pirosra színezzük, majd felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra kinyújtjuk. Kiszúrunk belőle a kekszek számával megegyező tallért (kb. 4 cm Ø, ugyanazt a kiszúróformát használjuk, mint a tésztához), majd mindnek az egyik oldalán szintén ugyanazzal a formával tojásformát szúrunk ki (a kiszúrt darabokat újra összegyúrjuk és kinyújtjuk további tallérok készítéséhez).
A tallérokat kevés dekor tollal a kekszekhez ragasztjuk, ezután világos és sötét színű dekor tollal megrajzoljuk a katicabogarak szemeit, valamint díszítjük a szárnyakat.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?