Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános trüffeltorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

Krém:

15 dkg cukor
30 dkg margarin
15-20 dkg Dr. Oetker Marcipán (golyókhoz)
1 púpos ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (golyók beforgatásához)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótához a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a habba forgatjuk, végül belekeverjük a kakaóporral vegyített lisztet is. 3 db 18 cm átmérőjű vékony tortalapot sütünk egyenként. A krémhez 2 dl vizet a cukor felével felforraljuk. A cukor másik felét a kakaóporral elkeverve adjuk a forró sziruphoz, majd belekeverünk 15 dkg puha margarint. Egy tálcára terítjük, hogy hamar hidegre hűljön, majd a másik 15 dkg puha margarint hozzáadva krémesre keverjük. Összeállítjuk a tortát. Az alsó lapot megkenjük a trüffel krémmel, beborítjuk a másik lappal, azt is krémmel kenjük. Rátesszük a 3. lapot. Végül a tortát a maradék krémmel körbekenjük, és hűtőbe tesszük dermedni. A marcipánból kb. 2 dkg-os golyókat formálunk, majd kakaóporba forgatjuk őket. Fagyasztóba tesszük, hogy könnyebben szelhessük. Mindegyiket kettévágjuk, körberakjuk a torta tetejét a fél golyókkal.
Marcipános trüffeltorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!