Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rigó Jancsi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez (36x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

8 db tojás (M-es)
160 g cukor
160 g búzaliszt
1 csipet só

Bevonathoz:

Krémhez:

500 g étcsokoládé
1 teáskanál étolaj
1000 ml hideg habtejszín

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, majd sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk. A lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztalapot a hosszabbik oldala mentén, keresztben kettévágjuk.

Bevonat:

A tortabevonót a tasakon található leírás szerint elkészítjük. Az egyik tésztalapot rácsra tesszük, a tortabevonót rácsorgatjuk, elkenjük, hagyjuk megdermedni.

Krém:

Az étcsokoládét összetördeljük, az olajjal együtt egy üstben vízgőz fölé tesszük, kevergetve megolvasztjuk. Félretesszük hűlni. A tejszínből 3-4 evőkanállal kimérünk, egy kis lábasba öntjük. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, a tejszínhez adjuk, és felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
A többi hideg tejszínt felverjük habbá, apránként hozzáadjuk a zselatinos tejszínt és az olvasztott csokoládét, simára keverjük. A krémet a másik piskótalapra simítjuk, majd a tetejére helyezzük a csokoládéval bevont piskótalapot. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel 6x6 cm-es kockákra vágjuk a sütemény.

Tipp:

Szebben szeletelhető a sütemény, ha a csokoládéval bevont piskótát, forró vízbe mártott késsel, előre felkockázzuk, majd így helyezzük a krémes rétegre.
Rigó Jancsi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
4 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!