Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rigó Jancsi

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tepsihez (36x30 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

8 darab tojás (M-es)
160 g cukor
160 g búzaliszt
1 csipet só

Bevonathoz:

Krémhez:

500 g étcsokoládé
1 teáskanál étolaj
1000 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, majd sütőpapírt helyezünk bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. A tojássárgájákat a cukorral, konyhai robotgéppel (habverővel) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk. A lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot fakanállal, felváltva a tojássárgájához keverjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A masszát a tepsibe simítjuk és a sütő alsó harmadában megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt rácsra borítjuk, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztalapot a hosszabbik oldala mentén, keresztben kettévágjuk.

Bevonat:
A tortabevonót a tasakon található leírás szerint elkészítjük. Az egyik tésztalapot rácsra tesszük, a tortabevonót rácsorgatjuk, elkenjük, hagyjuk megdermedni.

Krém:
Az étcsokoládét összetördeljük, az olajjal együtt egy üstben vízgőz fölé tesszük, kevergetve megolvasztjuk. Félretesszük hűlni. A tejszínből 3-4 evőkanállal kimérünk, egy kis lábasba öntjük. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, a tejszínhez adjuk, és felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
A többi hideg tejszínt felverjük habbá, apránként hozzáadjuk a zselatinos tejszínt és az olvasztott csokoládét, simára keverjük. A krémet a másik piskótalapra simítjuk, majd a tetejére helyezzük a csokoládéval bevont piskótalapot. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel 6x6 cm-es kockákra vágjuk a sütemény.

Tipp:

Szebben szeletelhető a sütemény, ha a csokoládéval bevont piskótát, forró vízbe mártott késsel, előre felkockázzuk, majd így helyezzük a krémes rétegre.
Rigó Jancsi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!