Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marlenka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g vaj vagy margarin
150 g cukor
50 g méz
2 darab tojás (M-es)
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 evőkanál 20%-os ecet
450 g búzaliszt

Krémhez:

1 konzerv cukrozott, sűrített tej (kb. 400 g)
500 ml tej
100 g lágy vaj vagy margarin

Tetejére:

50 g dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sűrített tej konzervdobozáról eltávolítjuk a papírt. Egy nagy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd közepes lángon, gyöngyöztetve 3 órát főzzük, közben pótoljuk az elpárolgott vizet. Ezután a konzervet kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.

3 tepsit sütőpapírral bélelünk.

Elkészítés:

Tészta:
A kockákra vágott vajat vagy margarint, a cukrot és a mézet egy lábasban vagy habüstben, vízgőz felett csípősre felmelegítjük, egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a tojásokat, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A szódabikarbónát egy tálkába mérjük, ráöntjük az ecetet, hagyjuk felpezsegni, majd a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük.

A lisztet keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a tojásos keveréket, és konyha robotgéppel (dagasztó spirál) egynemű tésztává dolgozzuk, összegyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és 20-30 percet hűtőben pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen mindet 18x25 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat kettesével sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk, és világos aranyszínűre sütjük.

Sütési idő: kb. 6-8 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztalapokat a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Krém:
A pudingport 150 ml hideg tejben simára keverjük. A többi tejet egy lábasban felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot, hozzáadjuk a pudingos tejet, és folyamatos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt sűrített tejes konzervet óvatosan kibontjuk, a karamellt kikanalazzuk belőle egy nagy keverőtálba. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a kockákra vágott lágy vajat vagy margarint, és konyhai robotgéppel (habverő) 2-3 perc alatt kihabosítjuk.

Összeállítás:
Egy tálcára helyezzük az első tésztalapot. Megkenjük a krém 1/6-ával, majd ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk krémmel. Így folytatjuk a rétegezést, az utolsó réteg krém lesz. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A diót durvára őröljük, és megszórjuk vele a pihentetett süteményt, majd háromszög alakú szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A diót forró, zsiradékmentes serpenyőben megpiríthatjuk megőrlés előtt.
Marlenka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 0-20 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!