Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggybefőtt és meggyszörp

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Befőtthöz:

3 kg meggy (magozva)
0,5 kg cukor

Szörphöz:

1 kg cukor
1 l víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kimagozott meggyet egy nagy tálban összekeverjük a fél kg cukorral és 1 kk. tartósítószerrel. Három napig állni hagyjuk néha megkeverve. Ezután üvegekbe szedjük a meggyet, kicsit belenyomjuk, és annyi levet öntünk rá, hogy ellepje. Lezárjuk és mehet a kamrapolcra. A szörphöz a megmaradt meggylevet (kb. fél liter) leszűrjük. 1 kg cukrot 1 liter vízzel felforraljuk és lehűtjük. Belekeverünk 1 kk. tartósítószert és hozzáöntjük a meggylevet. Elkeverjük és üvegekbe töltjük.
Meggybefőtt és meggyszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!