Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggybefőtt és meggyszörp

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Befőtthöz:

3 kg meggy (magozva)
0,5 kg cukor

Szörphöz:

1 kg cukor
1 l víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kimagozott meggyet egy nagy tálban összekeverjük a fél kg cukorral és 1 kk. tartósítószerrel. Három napig állni hagyjuk néha megkeverve. Ezután üvegekbe szedjük a meggyet, kicsit belenyomjuk, és annyi levet öntünk rá, hogy ellepje. Lezárjuk és mehet a kamrapolcra. A szörphöz a megmaradt meggylevet (kb. fél liter) leszűrjük. 1 kg cukrot 1 liter vízzel felforraljuk és lehűtjük. Belekeverünk 1 kk. tartósítószert és hozzáöntjük a meggylevet. Elkeverjük és üvegekbe töltjük.
Meggybefőtt és meggyszörp

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!