Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvakompót

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab 370 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 370 ml-es üveg elkészítéséhez

1 kg szilva (előkészítve, lemérve)
100 g cukor
1 csipet őrölt fahéj
150 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A szilvát cukorral, bourbon vaníliás cukorral és fahéjjal egy széles edényben összekeverjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy a szilva kissé megpuhuljon. Ezután hozzáadjuk a vizet.

Az üvegeket és a fedeleket (csavaros) kiforraljuk, illetve nagyon forró vízzel kiöblítjük.

A szilvát felforraljuk, és közepes lángon kb.10-15 percig főzzük, a szilva érettségétől függően, amíg megpuhul.

A szilvakompótot az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket hűtőszekrényben tároljuk.

Tippek:

A szilvakompót elkészítéséhez főzés után adjunk hozzá kb. 4 evőkanál szilva likőrt/szeszes italt.
A házi szilvakompót hűvös, sötét helyen kb. 2 hétig tárolható.
A házi szilvakompóthoz nagyon jól illik a dara- vagy rizskása.
Szilvakompót

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!