Meggyes - csoki desszert
Hozzávalók
200 ml tej
200 ml hideg tejszín
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding étcsokoládé
50 g mandulapálcika
1 evőkanál cukor
1 üveg meggy(lecsöpögtetve, 350 g)
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet egy tálba öntjük, a tasak tartalmát hozzáadjuk, majd kézi habverővel 3 perc alatt simára keverjük.
Elkészítés:
A cukrot és mandulát egy teflonedényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggyet lecsöpögtetjük és a felét desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot újra átkeverjük, és hozzáadjuk a felvert tejszínt. A krémet a meggyre rétegezzük, majd a félretett meggyszemekkel és a pirított mandulával megszórva tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Meggyes - csoki desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
200 ml tej
200 ml hideg tejszín
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding étcsokoládé
50 g mandulapálcika
1 evőkanál cukor
1 üveg meggy(lecsöpögtetve, 350 g)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet egy tálba öntjük, a tasak tartalmát hozzáadjuk, majd kézi habverővel 3 perc alatt simára keverjük.
Elkészítés:
A cukrot és mandulát egy teflonedényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggyet lecsöpögtetjük és a felét desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot újra átkeverjük, és hozzáadjuk a felvert tejszínt. A krémet a meggyre rétegezzük, majd a félretett meggyszemekkel és a pirított mandulával megszórva tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?