Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes - csoki desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

200 ml tej
200 ml hideg tejszín
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding étcsokoládé
50 g mandulapálcika
1 evőkanál cukor
1 üveg meggy(lecsöpögtetve, 350 g)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet egy tálba öntjük, a tasak tartalmát hozzáadjuk, majd kézi habverővel 3 perc alatt simára keverjük.

Elkészítés:

A cukrot és mandulát egy teflonedényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggyet lecsöpögtetjük és a felét desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot újra átkeverjük, és hozzáadjuk a felvert tejszínt. A krémet a meggyre rétegezzük, majd a félretett meggyszemekkel és a pirított mandulával megszórva tálaljuk.
A Meggyes - csoki desszert finom pohárkrém, mely a csoki és a gyümölcs kombinációjával kényezteti ízlelésünket.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!