Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes - csoki desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

200 ml tej
200 ml hideg tejszín
50 g mandulapálcika
1 evőkanál cukor
1 üveg meggy(lecsöpögtetve, 350 g)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet egy tálba öntjük, a tasak tartalmát hozzáadjuk, majd kézi habverővel 3 perc alatt simára keverjük.

Elkészítés:

A cukrot és mandulát egy teflonedényben közepes hőmérsékleten karamellizáljuk, majd egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggyet lecsöpögtetjük és a felét desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot újra átkeverjük, és hozzáadjuk a felvert tejszínt. A krémet a meggyre rétegezzük, majd a félretett meggyszemekkel és a pirított mandulával megszórva tálaljuk.
A Meggyes - csoki desszert finom pohárkrém, mely a csoki és a gyümölcs kombinációjával kényezteti ízlelésünket.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!