Meggyes-csokoládés desszert
Hozzávalók
Pudinghoz:
300 ml tej
200 ml habtejszín
1 csomag Dr. Oetker Eredeti puding csokoládéízű
35 g cukor
Ezenkívül:
50 g aprított mandula
1 evőkanál cukor
350 g magozott meggybefőtt (lecsepegtetett)
Elkészítés
Előkészítés:
A pudingot a csomagoláson lévő elkészítési utasítások alapján, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A pudingot lefedjük frissen tartó fóliával (így nem bőrösödik be).
Elkészítés:
A cukrot és a mandulát egy bevont serpenyőben folyamatos keverés közben közepes lángon karamellizáljuk, és egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, majd a felét szétosztjuk a desszertes poharakban. A pudingot újra erőteljesen átkeverjük, majd egyenletesen elosztjuk a meggyen. A maradék befőttet a pudingok tetejére szórjuk, majd a poharakat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt a karamellizált mandulával megszórjuk.
Kedvencnek jelölöm
Meggyes-csokoládés desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezenkívül:
50 g aprított mandula
1 evőkanál cukor
350 g magozott meggybefőtt (lecsepegtetett)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A pudingot a csomagoláson lévő elkészítési utasítások alapján, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A pudingot lefedjük frissen tartó fóliával (így nem bőrösödik be).
Elkészítés:
A cukrot és a mandulát egy bevont serpenyőben folyamatos keverés közben közepes lángon karamellizáljuk, és egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, majd a felét szétosztjuk a desszertes poharakban. A pudingot újra erőteljesen átkeverjük, majd egyenletesen elosztjuk a meggyen. A maradék befőttet a pudingok tetejére szórjuk, majd a poharakat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt a karamellizált mandulával megszórjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?