Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-csokoládés desszert

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

300 ml tej
200 ml habtejszín
35 g cukor

Ezenkívül:

50 g aprított mandula
1 evőkanál cukor
350 g magozott meggybefőtt (lecsepegtetett)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingot a csomagoláson lévő elkészítési utasítások alapján, de 300 ml tejjel és 200 ml habtejszínnel elkészítjük. A pudingot lefedjük frissen tartó fóliával (így nem bőrösödik be).

Elkészítés:

A cukrot és a mandulát egy bevont serpenyőben folyamatos keverés közben közepes lángon karamellizáljuk, és egy tányéron hűlni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, majd a felét szétosztjuk a desszertes poharakban. A pudingot újra erőteljesen átkeverjük, majd egyenletesen elosztjuk a meggyen. A maradék befőttet a pudingok tetejére szórjuk, majd a poharakat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt a karamellizált mandulával megszórjuk.
A klasszikus csokoládé-meggy kombináció édes-kérmes pudinggal elegyítve nagyszerű vendégváró finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!