Mogyorós-kekszes pohárdesszert
Hozzávalók
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém mogyoróízű
300 ml hideg tej
Tejszínhabhoz:
1 tasak Dr. Oetker Habpor
150 ml hideg tej
Ezenkívül:
kb. 200 g vaníliakrémmel töltött keksz, pl. Oreo®
némi Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
némi törökmogyoró
Elkészítés
Előkészítés:
A kekszet apró kockákra vágjuk. A mogyorót tetszés szerint feldaraboljuk.
Elkészítés:
Puding:
A hideg tejet egy magas falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Tejszínhab:
A hideg tejet egy magas falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
A mogyorós krémet, a tejszínhabot és a kekszdarabokat négy desszertes pohárba rétegezzük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a tetejüket kakaóporral, és mogyoródarabokkal díszítjük.
A hideg tejet egy magas falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Tejszínhab:
A hideg tejet egy magas falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
A mogyorós krémet, a tejszínhabot és a kekszdarabokat négy desszertes pohárba rétegezzük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a tetejüket kakaóporral, és mogyoródarabokkal díszítjük.
Tipp:
Más tetszőleges keksszel (pl. spekulatius, zabkeksz) is elkészíthetjük a pohárdesszerteket.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorós-kekszes pohárdesszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Ezenkívül:
kb. 200 g vaníliakrémmel töltött keksz, pl. Oreo®
némi törökmogyoró
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kekszet apró kockákra vágjuk. A mogyorót tetszés szerint feldaraboljuk.
Elkészítés:
Puding:
A hideg tejet egy magas falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Tejszínhab:
A hideg tejet egy magas falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
A mogyorós krémet, a tejszínhabot és a kekszdarabokat négy desszertes pohárba rétegezzük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a tetejüket kakaóporral, és mogyoródarabokkal díszítjük.
A hideg tejet egy magas falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük.
Tejszínhab:
A hideg tejet egy magas falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a habport, és konyhai robotgéppel (habverő) fél percig a legalacsonyabb, majd további 2-3 percig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
A mogyorós krémet, a tejszínhabot és a kekszdarabokat négy desszertes pohárba rétegezzük, és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a tetejüket kakaóporral, és mogyoródarabokkal díszítjük.
Tipp:
Más tetszőleges keksszel (pl. spekulatius, zabkeksz) is elkészíthetjük a pohárdesszerteket.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?