
Vörösáfonyás pohárkrém



Hozzávalók
Pudinghoz:
Áfonyamasszához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és a csomagoláson található leírás alapján, de csak 350 ml borral elkészítjük. A pudingot keverő tálba öntjük, és belekeverjük a mascarponét. A forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Áfonyamassza:
Az áfonyát megmossuk. A cukrot, a vanillincukrot, a bort és a forralt bor fűszert felforraljuk, majd 3 percig állni hagyjuk. A forralt bor fűszert eltávolítjuk. A keményítőt összekeverjük vízzel, és besűrítjük vele a bort. Hozzáadjuk az áfonyát, és 1 percig forraljuk, figyelve arra, hogy közben az áfonya ne repedjen szét. Az áfonyamasszát hagyjuk kihűlni.
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és nyújtófával durvára aprítjuk. 1 evőkanál kekszmorzsát díszítésnek félreteszünk.
Rétegezés:
A tejszínt habosra felverjük. A pudingot átkeverjük, és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A kekszmorzsát a besűrített bogyókkal és a krémmel felváltva körülbelül 6 desszertpohárba rétegezzük, végül krémmel zárjuk le. A desszertet kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt megszórjuk a félretett kekszmorzsával.
Tippek:
Az áfonyát fehérbor helyett elkészíthetjük fehér szőlőlével is, és forralt bor fűszer helyett ½ teáskanál mézessütemény fűszerkeverékkel is.


Vörösáfonyás pohárkrém
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Pudinghoz:
Áfonyamasszához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és a csomagoláson található leírás alapján, de csak 350 ml borral elkészítjük. A pudingot keverő tálba öntjük, és belekeverjük a mascarponét. A forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.
Áfonyamassza:
Az áfonyát megmossuk. A cukrot, a vanillincukrot, a bort és a forralt bor fűszert felforraljuk, majd 3 percig állni hagyjuk. A forralt bor fűszert eltávolítjuk. A keményítőt összekeverjük vízzel, és besűrítjük vele a bort. Hozzáadjuk az áfonyát, és 1 percig forraljuk, figyelve arra, hogy közben az áfonya ne repedjen szét. Az áfonyamasszát hagyjuk kihűlni.
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és nyújtófával durvára aprítjuk. 1 evőkanál kekszmorzsát díszítésnek félreteszünk.
Rétegezés:
A tejszínt habosra felverjük. A pudingot átkeverjük, és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A kekszmorzsát a besűrített bogyókkal és a krémmel felváltva körülbelül 6 desszertpohárba rétegezzük, végül krémmel zárjuk le. A desszertet kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Röviddel tálalás előtt megszórjuk a félretett kekszmorzsával.
Tippek:
Az áfonyát fehérbor helyett elkészíthetjük fehér szőlőlével is, és forralt bor fűszer helyett ½ teáskanál mézessütemény fűszerkeverékkel is.

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?