Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vörösáfonyás pohárkrém

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

2 púpozott evőkanál cukor
350 ml fehérbor
250 g mascarpone krémsajt
200 ml hideg habtejszín

Áfonyamasszához:

150 g áfonya
100 g cukor
100 ml fehérbor
1 tasak forralt bor fűszerkeverék
100 ml víz

Díszítéshez:

100 g karamellás keksz vagy mézes linzer, keksz

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és a csomagoláson található leírás alapján, de csak 350 ml borral elkészítjük. A pudingot keverő tálba öntjük, és belekeverjük a mascarponét. A forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.

Áfonyamassza:
Az áfonyát megmossuk. A cukrot, a vanillincukrot, a bort és a forralt bor fűszert felforraljuk, majd 3 percig állni hagyjuk. A forralt bor fűszert eltávolítjuk. A keményítőt összekeverjük vízzel, és besűrítjük vele a bort. Hozzáadjuk az áfonyát, és 1 percig forraljuk, figyelve arra, hogy közben az áfonya ne repedjen szét. Az áfonyamasszát hagyjuk kihűlni.

A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és nyújtófával durvára aprítjuk. 1 evőkanál kekszmorzsát díszítésnek félreteszünk.

Rétegezés:
A tejszínt habosra felverjük. A pudingot átkeverjük, és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A kekszmorzsát a besűrített bogyókkal és a krémmel felváltva körülbelül 6 desszertpohárba rétegezzük, végül krémmel zárjuk le. A desszertet kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt megszórjuk a félretett kekszmorzsával.

Tippek:

A desszertet tálalhatjuk nagy üvegtálban is.
Az áfonyát fehérbor helyett elkészíthetjük fehér szőlőlével is, és forralt bor fűszer helyett ½ teáskanál mézessütemény fűszerkeverékkel is.
A Vörösáfonyás pohárkrém pudinggal, borral és édes keksszel gazdagított ünnepi jellegű pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!