Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vörösáfonyás pohárkrém

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudinghoz:

2 púpozott evőkanál cukor
350 ml fehérbor
250 g mascarpone krémsajt
200 ml hideg habtejszín

Áfonyamasszához:

150 g áfonya
100 g cukor
100 ml fehérbor
1 tasak forralt bor fűszerkeverék
100 ml víz

Díszítéshez:

100 g karamellás keksz vagy mézes linzer, keksz

Elkészítés

Elkészítés:

Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és a csomagoláson található leírás alapján, de csak 350 ml borral elkészítjük. A pudingot keverő tálba öntjük, és belekeverjük a mascarponét. A forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.

Áfonyamassza:
Az áfonyát megmossuk. A cukrot, a vanillincukrot, a bort és a forralt bor fűszert felforraljuk, majd 3 percig állni hagyjuk. A forralt bor fűszert eltávolítjuk. A keményítőt összekeverjük vízzel, és besűrítjük vele a bort. Hozzáadjuk az áfonyát, és 1 percig forraljuk, figyelve arra, hogy közben az áfonya ne repedjen szét. Az áfonyamasszát hagyjuk kihűlni.

A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és nyújtófával durvára aprítjuk. 1 evőkanál kekszmorzsát díszítésnek félreteszünk.

Rétegezés:
A tejszínt habosra felverjük. A pudingot átkeverjük, és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A kekszmorzsát a besűrített bogyókkal és a krémmel felváltva körülbelül 6 desszertpohárba rétegezzük, végül krémmel zárjuk le. A desszertet kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt megszórjuk a félretett kekszmorzsával.

Tippek:

A desszertet tálalhatjuk nagy üvegtálban is.
Az áfonyát fehérbor helyett elkészíthetjük fehér szőlőlével is, és forralt bor fűszer helyett ½ teáskanál mézessütemény fűszerkeverékkel is.
Vörösáfonyás pohárkrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-09
1 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
2 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
1 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!