Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vörösáfonyás pohárkrém

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

2 púpozott evőkanál cukor
350 ml fehérbor
250 g mascarpone krémsajt
200 ml hideg habtejszín

Áfonyamasszához:

150 g áfonya
100 g cukor
100 ml fehérbor
1 tasak forralt bor fűszerkeverék
100 ml víz

Díszítéshez:

100 g karamellás keksz vagy mézes linzer, keksz

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, és a csomagoláson található leírás alapján, de csak 350 ml borral elkészítjük. A pudingot keverő tálba öntjük, és belekeverjük a mascarponét. A forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, és hagyjuk kihűlni.

Áfonyamassza:
Az áfonyát megmossuk. A cukrot, a vanillincukrot, a bort és a forralt bor fűszert felforraljuk, majd 3 percig állni hagyjuk. A forralt bor fűszert eltávolítjuk. A keményítőt összekeverjük vízzel, és besűrítjük vele a bort. Hozzáadjuk az áfonyát, és 1 percig forraljuk, figyelve arra, hogy közben az áfonya ne repedjen szét. Az áfonyamasszát hagyjuk kihűlni.

A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és nyújtófával durvára aprítjuk. 1 evőkanál kekszmorzsát díszítésnek félreteszünk.

Rétegezés:
A tejszínt habosra felverjük. A pudingot átkeverjük, és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A kekszmorzsát a besűrített bogyókkal és a krémmel felváltva körülbelül 6 desszertpohárba rétegezzük, végül krémmel zárjuk le. A desszertet kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Röviddel tálalás előtt megszórjuk a félretett kekszmorzsával.

Tippek:

A desszertet tálalhatjuk nagy üvegtálban is.
Az áfonyát fehérbor helyett elkészíthetjük fehér szőlőlével is, és forralt bor fűszer helyett ½ teáskanál mézessütemény fűszerkeverékkel is.
A Vörösáfonyás pohárkrém pudinggal, borral és édes keksszel gazdagított ünnepi jellegű pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!